Du er logget ind

Din profil kan bruges på berlingske.dk, business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Vildt mange smugler vilde dyr

Toldere fandt forleden hele 11 levende oddere i en lufthavn i Thailand. Men toldere verden over finder også alt fra edderkopper til tigerunger, der bliver forsøgt smuglet via lufthavne.

Myndighederne i Thailand fremviser nogle af de 451 skildpadder, som sommeren i 2011 blev forsøgt smuglet ind i landet fra Bangladesh i kufferter. De blev opdaget i Bangkoks Suvarnabhumi International Airport.
Myndighederne i Thailand fremviser nogle af de 451 skildpadder, som sommeren i 2011 blev forsøgt smuglet ind i landet fra Bangladesh i kufferter. De blev opdaget i Bangkoks Suvarnabhumi International Airport.

Smuglere gør de mest utrolige forsøg på at smugle levende, truede og beskyttede dyr gennem lufthavne.

Således opdagede toldere forleden i Bangkoks Suvarnabhumi International Airport til deres store overraskelse hele 11 levende oddere i en uafhentet kuffert.

Odderne tilhører to forskellige arter, der begge er truede, fordi deres levesteder bliver ødelagt, og fordi deres pels og organer bliver brugt til alt fra tøj til traditionel asiatisk medicin.

Fundet i Thailand er ifølge nationalgeographic.com blot det seneste af mange, hvor flyrejsende uden at tænke på dyrenes ve og vel forsøger at smugle dem fra et land til at andet.

Handlen med såvel levende som døde, sjældne dør løber op i milliarder af kroner. Alene i USA bliver der hvert år konfiskeret smuglede dyr eller dyreprodukter for en skønsmæssig værdi på cirka 75 millioner.

Amerikanerne understreger dog, at de kun konfiskerer det, der svarer til toppen af isbjerget.

I artiklen på nationalgeographic.com bliver der fremhævet seks af de vildeste smuglingsforsøg.

I 2011 blev en en nervøst udseende hollænder stoppet i lufthavnen i Fransk Guyana med bukserne fulde af kolibrier. Han bar dem et et slags bælte om livet, og hver fugl lå i en stofpose, der var tapet til, så fuglene ikke kunne bevæge sig.

I 2002 blev en amerikaner stoppet i lufthavnen i Los Angeles. Han ankom fra Bangkok med to små aber i underbukserne. Han blev afsløret, da en paradisfugl fløj ud af hans kuffert i forbindelse med et bagagetjek. Han smuglede også 50 sjældne orkideer.

I 2010 styrtede et fly ned i DR-Congo. Angiveligt fordi en krokodille var sluppet ud af en taske og skabte panik blandt de rejsende og personalet. Dyret var i øvrigt eneste overlevede sammen med en enkelt passager. Den blev dog efterfølgende slået ihjel med en machete.

I 2011 afslørede en røngtenscanner i en argentinsk lufthavn en kuffert med 247 slanger og edderkopper i. Kuffertens ejermand ville smugle dem til Spanien. Kræene var bl.a. gemt i sokker. Nogle af slangerne var giftige.

I 2005 lød der underlige lyde fra en kvinde, der netop var ankommet til lufthavnen i australske Melbourne fra Singapore. Tolderne blev mistænksomme og fandt om hendes liv et slags forklæde med 51 tropefisk i 15 plasticposer med vand.

I 2011 dukkede der to leoparder og to pantere (sorte leoparder) og en bjørneunge og en makakabe op i Bangkoks Suvarnabhumi International Airport. De var alle unger under to måneder og lå bedøvede i kufferter, der tilhørte en mand fra Forenede Arabiske Emirater. Dyrene lå i særlige bokse med åndehuller.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.