Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Ulven har været i Danmark længe

En skovløber står nu frem og fortæller, at han allerede sidste år så det, der kan være en ulv i Thy Nationalpark.

En skovløber fortæller, at han sidste sommer så et dyr i Nationalpark Thy, der måske var en ulv.
En skovløber fortæller, at han sidste sommer så et dyr i Nationalpark Thy, der måske var en ulv.

Måske har der været en ulv løs i nordjyske Nationalpark Thy i over et år.

Således fortæller skovløber Jens Jørgen Andersen, Naturstyrelsen Thy, til Dr P4, hvordan han i sommeren 2011 så det, der bliver beskrevet som et "ulvelignende rovdyr".

- Jeg var i gang med at registrere ynglefugle i området, da jeg fik øje på dyret, som senere forsvandt ud i reservatet. Havde det været alle andre steder end i Danmark, så havde jeg været ganske sikker på, at det var en ulv. Og den havde nøjagtig de samme farvetegninger, som vi har set på billederne de senere dage, siger han.

Jens Jørgen Andersen valgte ifølge DR P4 at tie om observationen. Dels fordi, han ikke havde billeder, og dels fordi han var bekymret for, hvilke reaktioner han ville blive mødt med.

- Men nu ruller historien, og så synes jeg, at det er en vigtig oplysning, at dyret har været i området i mere end et år, forklarer han.

Gråhvidt dyr uden for vinduet

Han er ikke ene om at have set den mulige ulv.

Ud over den fuglekigger og fotograf, der for et par uger siden tog billeder af dyret, meddelte Poul Olesen fra Gyvelvænget i Hanstholm forleden, hvordan han så "et kæmpestort" dyr uden for sit stuevindue en aften.

- Jeg er ikke et sekund i tvivl om, at det var en ulv. Det var ikke en kæmpestor gråhvid hund, sagde han til nordjyske.dk.

Zoolog Mogens Trolle, Statens Naturhistoriske Museum, vil langt fra afvise, at der rent faktisk kan være en ulv løs i det nordjyske.

- Noget tyder på, at der er en ulv eller et ulvelignende dyr, en ulvehund, siger han.

Håber fotofælder løser mysteriet

Mogens Trolle henviser til, at der ud over de ulvebilleder, der blev taget af fuglekiggeren, er taget yderligere billeder af dyret en uge forinden.

Så sent som her til morgen fik han en henvendelse fra en mand, der i Himmerland havde set noget, der kunne være en ulv.

Han har sammen Naturstyrelsen i Thy opsat en række fotofælder i nationalparken, og de kan ifølge zoologen løse gåden.

- Ud fra mine erfaringer, står fælderne så gode steder, at hvis der er en ulv i parken, vil vi få et billede af den, siger han og tilføjer, at fælderne skal stå i cirka fem uger.

Hvis folk ser noget, de mener kan være en ulv, opfordrer Mogens Trolle dem til at tage billeder og sende dem til ham eller Naturstyrelsen i Thy.

Ulve-interesserede kan desuden følge med i gruppen "Ulv i Danmark" på Facebook.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.