Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Tyskland foreslår at give forældre over 10.000 kr. i bøde for at ikke at vaccinere deres børn

Den tyske sundhedsminister vil bremse stigning af mæslingetilfælde ved at give bøder på 10.000 kroner til forældre, der ikke lader deres børn vaccinere.

(Arkivfoto)
(Arkivfoto)

I Tyskland oplever de stadigt flere tilfælde af mæslinger. I år har der været konstateret 321 tilfælde af smittede, mens der i hele 2016 var 325 tilfælde. Så sent som i sidste uge døde en mor af mæslinger i den vesttyske by, Essens.

Det skriver den tyske tabloid-avis Bild.

Dette skyldes manglende vaccinationen. Ifølge det sundhedsfaglige Robert Koch Institut var det i 2015 kun 92,8 procent af årgangen, der havde modtaget de nødvendige mæslinge-vaccinationer - for udryddelse af sygdommen er 95 procent af en årgang nødvendig.

Og det har fået den tyske Sundhedsminister Hermann Gröhe fra partiet CDU til at kræve, at loven på området bliver revideret, og at der bliver indført bøder på over 10.000 kroner til forældre, der ikke vaccinere deres børn.

»Det faktum, at folk stadigt dør af mæslinger, skal vi tage alvorligt. Derfor er vi nu klar til at stramme reglerne om vaccination,« understreger ministeren over for Bild.

Hermann Gröhe er foruroliget over de manglende vacciner og opfordrer til en »fælles indsats« af læger, skoler, daginstitutioner, virksomheder og familier til at overvinde vaccine-skepsissen. Han fortæller, at »alle har et fælles ansvar for at eliminere mæslinger.«

Regeringen ønsker med lovrevisionen, at børnehaver skal rapportere om forældre, der undlader at vise en lægeerklæring, der beviser, at deres børn har de nødvendige vacciner.

Hvis ikke, de har det, skal barnet kunne udvises af børneinstitutionen, og forældre idømmes bøde. Loven forventes ifølge Bild og BBS at blive vedtaget i næste måned.

De 92,8 procent er landsgennemsnittet i 2015, der er områder af Tyskland, hvor gennemsnittet er endnu lavere. I landsdelen Baden-Wuerttemberg var kun 88 procent vaccineret.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.