Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Tykke elefanter skal på slankekur

Elefanterne i indiske templer æder for meget og laver for lidt og skal derfor på slankekur.

Asiatisk elefant nyder en omgang god elefantkost, frugt og grønt.
Asiatisk elefant nyder en omgang god elefantkost, frugt og grønt.

Elefanterne i de hinduistiske templer i Indien bevæger sig for lidt og bliver derfor for tykke.

Det kan myndighederne i bl.a. delstaten Tamil Nadu konstatere, og derfor skal tyksakkerne nu til at tabe sig, skriver BBC.

Ifølge undersøgelser er så godt som alle de elefanter, der lever i eller ved templerne, for tykke, og arbejdet med at få dem ned i vægt er allerede i gang.

Det sker med råd og vejledning fra dyrlæger.

Lederen af driften på Madurai Meenakshi Amman-templet fortæller, hvordan templets hunelefant, den 15-årige Parvathi, vejer et halvt ton for meget.

- Vi er i gang med at gøre noget ved det, siger Pon Yayaraman.

I et andet tempel vejer den 49-årige hunelefant Madhuravalli hele 700 kilo mere, end hun burde, oplyser den mahout - elefantpasser - der har ansvaret for hende.

Men problemet er i bogstavligste forstand stort og svært at løse for elefanterne, der bliver holdt i templer af religiøse årsager.

I naturen vil elefanter op til 200 forskellige former for planter, men i fangenskab i templer får de ofte kun en ensidig kost.

Dertil kommer, at de i naturen er i konstant bevægelse og i konkurrence med andre dyr om føde. Dagligt bevæger de sig inden for et område på 20 kvadratkilometer og fortærer op til 250 kilo planter om dagen.

Hvis elefanter i templerne er heldige, får de en daglig gåtur på fem kilometer.

Dyreværnsaktivister kritiserer templerne for at gøre for lidt for dyrene og påføre dem unødig mistrivsel og lidelser. De efterlyser bl.a., at dyrene får langt større arealer at boltre sig på.

Elefanter er traditionelt blevet brugt til alt fra krig til arbejdsdyr i Indien, og der findes 2.000 år gamle forskrifter for, hvordan de store dyr skal passe og plejes optimalt i fangenskab.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.