Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Solsorte på seriøs druktur

Et alkoholorgie endte galt for 13 solsorte. 12 af dem døde, og den sidste var flere dage om at komme sig.

Solsorte bør måske overveje at holde igen med rønnebær. I hvert fald når bærrene er faldet til jorden.
Solsorte bør måske overveje at holde igen med rønnebær. I hvert fald når bærrene er faldet til jorden.

Solsorte bør holde sig fra alkohol.

Det må være læren for de vidt udbredte spurvefugle, efter at 12 af deres artsfæller har mistet livet, fordi de spiste gærede bær.

Sagen om de fulde fugle er dukket i det faglige tidsskrift Veterinary Record og omtalt i avisen Telegraph.

Den tager sin begyndelse i engelske Cumbria, hvor politiet blev kaldt ud til en skole, hvor der var opdaget 12 døde solsorte og en svært disorienteret fugl.

Skole og politi frygtede, at fuglene var blevet udsat for dyrplageri. Mens den den omtumlede fugl blev sat i pleje på et dyreinternat og kom sig efter et par dage, blev de døde fugle undersøgt af eksperter fra Animal Health and Veterinary Laboratories Agency.

Det viste sig, at de havde et stort indhold af bær i deres maver. Samtidig bar flere af dem tegn på skader, som om de var fløjet ind i ting.

Rønnebærrene i fuglemaverne lugtede, som om de var gærede. Det fik eksperterne til at sende vævsprøver af fuglene til specialister på St Thomas's Hospital i London for at få dem undersøgt for forgiftning.

I hvert fald en af fuglene viste sig at have en endog meget højt indhold af ethanol, altså alkohol.

Det får eksperterne til at konstatere, at fuglene har været sanseløst påvirkede. Angiveligt fordi de har spist bær på jorden, som pga. huller og revner har været gærede.

- Fundene tyder på en diagnose forårsaget  af en ethanolforgiftning udløst af at have spist bær i gæring, skriver en af eksperterne, Paul Duff, i Veterinary Record:

- Nogle af fuglene døde af skader, der kan være forbundet med kollisioner i luften efter forgiftning.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.