Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Slanker sex?

Forskere gør op med en række folkelige antagelser om mulighederne for at slanke sig.

Der er bedre og mere effektive, men måske ikke helt så sjove, metoder at slanke sig på end at dyrke sex.
Der er bedre og mere effektive, men måske ikke helt så sjove, metoder at slanke sig på end at dyrke sex.

Er sex en behagelig smutvej til at tabe et kilo eller to?

Det spørgsmål ser forskere fra i USA nærmere på i en artikel i det lægefaglige tidsskrift JAMA, hvor de efterprøver en række almindelige antagelser om, hvordan det er muligt at slanke sig eller holde sig slank.

Antagelserne er almindeligt kendte betragtninger gentaget utallige gange i folkemunde, på nettet og andre steder.

En af dem er, at en omgang sex er ligeså godt for livvidden som en løbetur. Et samleje kan angiveligt brænde op til 300 kalorier af.

Men det passer ikke ifølge artikel fra JAMA, der er omtalt på livescience.com.

Forskerne fraråder dog ikke sex af den grund.

De har regnet på sagen og når frem til, at hvis en mand på knap 70 kilo knokler løs på lagnet en time i træk, vil han i gennemsnit brænde 250 kalorier af.

Men et typisk samleje varer seks minutter, og det bliver ikke til meget mere end 20 kalorier. Altså næsten det samme som at sidde foran fjernsynet, hedder det.

En anden antagelse er, at det er bedre at tabe sig langsomt end hurtigt. Men det passer heller ikke. Der er i hvert fald ikke videnskabeligt belæg for det, og det er en myte, der ifølge forskerne er opstået i 1960erne.

Hvad så med den om, at børn, der bliver ammet som spæde, ikke har så stor risiko for at blive overvægtige senere i livet. Passer det?

Nej, fastslår forskerne. Bryst til de små er godt for så meget andet, men ikke for vægten.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.