Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Sexhungrende fluer drikker sig fulde

Fluer, som er blevet nægtet sex, går målrettet efter alkohol, viser et nyt studie.

Når fluer ikke får sex, tager de det næstbedste: Alkohol.
Når fluer ikke får sex, tager de det næstbedste: Alkohol.

Det er en gammel sang. En mand, der ikke får, hvad han allermest ønsker sig - sex, naturligvis - finder i stedet den nærmeste bar og prøver at finde bunden af en whiskyflaske. Nogenlunde det samme sker åbenbart for fluer, viser et nyt studie offentliggjort i tidsskriftet Science.

Studiet viste, at fluer af hankøn foretrak mad, der indeholdt alkohol i forhold til almindelig mad, hvis de forinden var blevet pirret af fluer af hunkøn, der ikke ville have sex med dem.

Niveauerne af et kemikalie i hjernen, der regulerer appetit, kunne forudsige fluernes tørst efter alkohol. Et lignende kemikalie hænger sammen med druk hos mennesker.

 - At læse dette studie er som at se tilbage i tiden og se oprindelsen af det belønnelsessystem, der driver fundamental adfærd som sex, at spise og at sove, siger Dr. Markus Heilig fra National Institute on Alcohol Abuse and Alcoholism og National Institute on Drug Abuse til New York Times.

Forskerne fra University of California, San Francisco, delte hanfluerne op i to grupper. Den ene fik lov at parre sig med hunfluer. Den anden fik kun lov at være sammen med hunfluer, der allerede havde parret sig, og derfor ikke bed på nogen scorereplikker.

Efter fire dage spiste begge grupper af glasrør udstyret med fire sugerør, to med gær og sukker, og to med gær, sukker og 15 procent alkohol. Ligesom mennesker udviklet fluer nemt smag for alkohol og ender altså med at foretrække blandingen med alkohol. Men de fluer, der fik den kolde skulder af damerne, drak alkoholblandingen omkring 70 procent af tiden mod 50 procent for deres noget heldigere kammerater.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.