Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Videnskab.dk

Sådan skal du se ud, hvis du vil være chef

Det er bedre at udstråle sundhed end intelligens, hvis man vil ansættes som leder, viser ny forskning.

Hvis du drømmer om en lederstilling, kan det godt betale sig at investere i et sundt udseende.

Lederkandidater med et sundt udseende ser nemlig ud til at blive favoriseret ved ansættelser, frem for dem der ser intelligente ud, viser et nyt studie. Ledere, der udstråler sundhed, overhaler, med nogle få undtagelser, dem der ser kloge ud, skriver forskning.no ifølge Videnskab.dk.

Studiet er udført af hollandske og britiske forskere og er publiceret i tidsskriftet Frontiers in Human Neuroscience.

Studiet blev foretaget ved at deltagerne skulle sige, hvilke ledere de ville ansætte ud fra nogle billeder. Deltagerne fik udleveret en række digitalt manipulerede portrætter af den samme person, hvor personen så sundere eller mere 'intelligent' ud på nogle af billederne.

Se billederne af de mere eller mindre sunde og intelligente ansigter på Videnskab.dk

I 69 procent af forsøgene valgte deltagerne de ansigter, som så sunde ud, frem for de mindre sunde ansigter. Et tidligere studie viser, at ansigtet kan fortælle meget om folks sundhed.

»Studiet viser, at det altid kan betale sig for ambitiøse ledere at se sunde ud, hvilket forklarer, hvorfor politikere ofte bruger meget energi, tid og penge på deres udseende,« kommenterer Brian Spisak, der er assisterende professor ved institut for ledelse og organisasjon ved VU Universitetet i Amsterdam.

Læs om, hvorfor det kan være et problem, i resten af artiklen på Videnskab.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.