Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Så stor er risikoen for ny 9/11

Forskere har beregnet risikoen for, at vi inden for 10 år oplever et terrorangreb på størrelse med angrebet på World Trade Center 11. september 2001.

Arkivfoto.
Arkivfoto.
I samarbejde medVidenskab.dk

Terrorangreb ser ud til at være uundgåelige, uanset hvor i verden man befinder sig. Regeringer forsøger at forhindre dem, mens forskere og analytikere prøver at regne sig frem til, hvor stor risikoen er for et angreb, skriver Videnskab.dk.

For at regne ud, hvad risikoen for terrorangreb er, har forskere adgang til en database kaldet Global Terrorism Database. Her kan man finde informationer om tidligere terrorangreb.

Den viser ifølge Nature.com, at mængden af terrorangreb som selvmordsbomber og flykapringer er steget siden 2000. I de sidste 10 år har over halvdelen af alle terrorangreb været i tre lande. Irak, Afghanistan og Pakistan.

Læs også hos Videnskab.dk: Top 5: Vild teknik skal forhindre nyt 9/11

Siden 9/11 har der været en håndfuld terrorangreb i Vesten. Madrid 2004, London 2005, Norge 2011 og terrorangrebet på magasinet Charlie Hebdo og jødisk supermarked i Paris i år. Ifølge Aaron Clauset, der forsker i computervidenskab ved University of Colorado Boulder, vil vi se, at angreb som på Charlie Hebdo med få omkomne før eller siden vil følges af angreb i en størrelsesorden som 9/11.

Ved brug af matematiske formler betyder det ifølge ham, at der er 30 procent risiko for, at en angreb som 9/11 kan ske et eller andet sted i verden inden for det næste årti. Aaorn Clausets forskning blev publiceret i det videnskabelige tidsskrift The Annals of Applied Statistics i 2013.

Læs om forskernes tanker om den nye risikovurdering i resten af artiklen på Videnskab.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.