Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Pris til videnskabsjournalist

Journalist Jens Jørgen Kjærgaard er blevet tildelt Karen Voigts Mindelegat på 30.000 kr.

Jens Jørgen Kjærgaard.
Jens Jørgen Kjærgaard.

Jens Jørgen Kjærgaard er blandt pionererne inden for videnskabsjournalistikken. Efter uddannelse i A-Pressen og ansættelse på bl.a. Ritzaus Bureau kom han i 1978 til Berlingske Tidende, hvor han frem til sin pensionering i 2000 på et letflydende, letforståeligt og lunerigt sprog gjorde læserne klogere på de vanskeligste videnskabelige spørgsmål - fra mikrokosmos til makrokosmos.

Han var blandt de første, der skrev om fremtidens klima. Jens Jørgen Kjærgaard færdedes stilfærdigt på redaktionen, men modtog stor anerkendelse fra den videnskabelige elite. Bl.a. blev han i 1990 belønnet med H.C. Ørsted Medaljen og Tycho Medaljen.

Han har været formand for Danske Videnskabsjournalister og siddet i Experimentariums præsidium. Via Facebook er han stadig i livlig kontakt med alverdens videnskabsfolk og andre, der er interesserede i at høre nyt fra ham.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.