Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Ny forskning: Øl kan forhindre Alzheimers og Parkinson

Hvis du jævnligt drikker øl, minimerer du risikoen for at udvikle alvorlige sygdomme, viser ny forskning.

Ifølge ny forskning kan øl medvirke til at nedsætte risikoen for at udvikle alvorlige sygdomme.
Ifølge ny forskning kan øl medvirke til at nedsætte risikoen for at udvikle alvorlige sygdomme.

Nu har du endnu en god undskyldning for jævnligt at skylle en kold og brusende fadøl ned.

En række forskere har slået fast, at øldrikning kan minimere risikoen for at udvikle alvorlige sygdomme som Alzheimers og Parkinson, skriver Daily Mail.

Det er en speciel ingrediens i humle, nærmere bestemt kemikaliet xanthohumol, som nedsætter udviklingen af de alvorlige sygdomme, fordi det beskytter hjernecellerne fra såkaldt oxidativ skade, der sættes i forbindelse med Alzheimers og Parkinson.

I forskningsstudiet fortæller Dr. Jianguo Fang fra det kinesiske universitet Lanzhou , at humle har været brugt i traditionel kinesisk medicin gennem århundrede for at kurere en lang række sygdomme.

Dr. Jianguo Fang og hans hold isolerede molekyler fra humlekemikaliet, xanthohumol, og testede dem på rotters hjerneceller.

Forsøget beviste, at xanthohumol nedsatte graden af oxidativ stress i hjernecellerne, som er en skadelig proces, der menes at være nært forbundet til sygdomme som Alzheimers og Parkinson.

Dermed konkluderede Dr. Jianguo Fangs forskningshold, at øl kunne nedsætte udviklingen af denne slags neurologiske sygdomme.

Holdet refererede desuden til en canadisk undersøgelse fra 1998, som viste, at mænd som ofte drak øl, havde en lavere risiko for at udvikle prostatakræft - hvilket ligeledes hang sammen med humlekemikaliet, xanthohumols, beskyttende funktion.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.