Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Mobiltelefoner skader hukommelsen

For mange mobile stråler mindsker huskeevnen, viser en ny afhandling fra Lunds Universitet, der har undersøgt rotters hjerner.

For mange stråler fra menneskets bedste bimlende ven – mobiltelefonen – skader de små rotters evne til at genkende objekter. Det viser en ny undersøgelse fra det neurokirurgiske institut på Lunds Universitet, som analyserer mobilstrålernes effekt på pattedyrshjernen.

Forsøgsrotterne blev i 55 uger udsat for to timers mobilstråling om ugen og derefter testet på hukommelsen. Rotterne skulle blandt flere klodser genkende en specifik klods. Hvor kontrolrotterne uden gennemstrålede hjerner hurtigt interesserede sig for klodsen, de først var blevet præsenteret for, kunne forsøgsrotterne ikke koncentrere sig om den.

Forskergruppen ved Lunds Universitet opdagede også, at mobilstråler skader hjernebarken og hippocampus, som er hukommelseslageret i hjernen.

- Vi har nu set, at der sker ting og sager i hjernen på forsøgsdyr efter mobiltelefonstråling. I de næste forsøg skal vi så finde ud af, hvorfor det sker, siger Henrietta Nittby, der står bag undersøgelsen. Hun ejer selv en mobiltelefon, men bruger altid håndfrit udstyr, så hun ikke skal holde den nær øret.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.