Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Maven styrer øjnene

Vi ser madrelaterede ord meget tydeligere, når vi er sultne, viser ny forskning.

Når vi er sultne, lægger vi mere mærke til ord som for eksempel 'bacon' og 'cheese'. Her på et skilt i byen Russel i USA.
Når vi er sultne, lægger vi mere mærke til ord som for eksempel 'bacon' og 'cheese'. Her på et skilt i byen Russel i USA.

Hvis du er sulten og synes, der står 'burger' eller 'pizza' alle steder, er det ikke så mærkeligt. Når vi er sultne, lægger vi nemlig mere mærke til ord, der beskriver mad.

Det viser et nyt forsøg udgivet i Psychological Science.

42 studerende var inviteret til forsøget og fik at vide, at de skulle dukke op uden at have spist i tre til fire timer. Da de ankom, fik halvdelen af dem at vide, at de måtte vente på stedet i 10 minutter. Resten fik at vide, at de kunne gå ud og købe frokost imens.

Under selve forsøget blinkede 80 ord på en computerskærm i omkring 1/300 sekund. Testpersonerne skulle så bagefter fortælle, hvilke ord de lagde mest mærke til, samt vælge mellem to ord, et madrelateret og et, der ikke var. De sultne studerende valgte simpelthen flere madord end de mætte.

Rémi Radel fra Nice Universitetet Sophia-Antipolis i Frankrig stod for forsøget.

- Det er virkelig en skøn ting for mig at se, at mennesker kan opfatte, hvad de har brug for, eller hvad de stræber mod, og at vide at vores hjerne virkelig kan være et redskab for vores motiver og behov. Der er noget inden i os, der udvælger informationen i verden for at gøre vores liv nemmere, siger han.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.