Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Jordens undergang er foreløbig aflyst

Henover jul regnede astronomerne med helt op til 2,7 procents chance for, at kloden ville blive ramt af en asteroide fredag den 13. april 2029.

Alarmen er nu næsten afblæst, men asteroiden 2004 MN4 vil stadig blive fulgt med stor opmærksomhed, skriver Space.com.

2004 MN4 er den første asteroide, der har fået karakteren 4 på Torino-skalaen, der beskriver trusselsniveauet fra himmellegemer. Skalen har 11 trin, fra 0 til 10, og trin fire ligger i gruppen af "bekymrende hændelser", hvor 4-tallen beskriver en risiko på over 1 procent for en kollision der kan give betydelige regionale ødelæggelser.

Astronomer forventer, at der vil komme yderligere oplysninger om 2004 MN4, som vil sænke risikoen til nærmest nul, og det er ikke første gang at en asteroide har os helt oppe at ringe, for dernæst at falde til jorden som en sten. Eller rettere IKKE at falde til jorden som en sten.

Sidst og med størst mediebevågenhed var i 1998, hvor asteroiden 1997XF11 først var på kollisionskurs med jorden, indtil nærmere beregninger viste at den ville passere i bekvem sikkerhedsafstand.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.