Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Jagten på ulven tager til i Thy

Naturstyrelsen optrapper forsøget på at finde bevis på det, der kan være en vild ulv i den danske natur.

Fire fotofælder skal forsøge at bevis på, at der en ulv løs i Nationalpark Thy. Ulven på billedet er fra Zoo i København.
Fire fotofælder skal forsøge at bevis på, at der en ulv løs i Nationalpark Thy. Ulven på billedet er fra Zoo i København.

Vildtkonsulent Tommy Hansen og kollegaerne fra Naturstyrelsen i Thy er stadig på jagt efter det, der kan være en vaskeægte vild ulv i Nationalpark Thy.

Ulven blev som beskrevet på b.dk observeret af en fuglekigger først i sidste uge, og det udløste en mindre ulvejagt i efterårsferien i nationalparken.

Gæster strømmede til for at se, om de kunne få et glimt af dyret, som fuglekiggeren tog en række ikke helt skarpe billeder af.

Der blev sågar udlovet en dusør på 5.000 kroner af Statens Naturhistoriske Museum til den, der kunne tage levende billeder af dyret.

Dusøren blev dog trukket tilbage for at skåne livet i nationalparken for al for stor ståhej.

Tommy Hansen oplyser, at der indtil videre er opsat to fotofælder i parken for at få et glimt af dyret.

Ingen af fælderne har dog fotograferet en ulv. I stedet er det blevet til en ræv, der hyggede sig med det døde rådyr, Naturstyrelsen havde lagt ved den ene af fælderne som lokkemad - til ulven altså.

Vildtkonsulenten tilføjer, at der vil blive sat yderligere to fotofælder op de kommende dage "på strategiske steder".

- Vi venter lidt. Der har været meget uro i parken de senere dage pga. opmærksomheden omkring ulven, siger Tommy Hansen:

- Det forstyrrer dyrelivet. Skulle der være en ulv, ville den også have mærket uroen.

Men er der en ulv, eller det bare en stor hund, der er blevet set?

- Jeg er ikke blevet klogere. Jeg ved det ikke, siger Tommy Hansen.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.