Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Hver tredje mand kan ikke se sin lille mand

Mange mænd bliver så tykke, at de ikke kan få øje på deres køn, når de kigger nedad sig selv.

Mandens bug kan blive så stor, at den skygger for hans manddom.
Mandens bug kan blive så stor, at den skygger for hans manddom.

Mand, ret dig op og ret blikket nedad.

Kig efter dit køn. Kan du set det? Eller er maven i vejen?

Må du konstatere, at du ikke kan se dine kønsdele for bare bug, så har du det ligesom mange andre mænd. Du har for meget mave.

Sådan lyder budskabet i en ny, engelsk sundhedskampagne lavet af We Love Our Health, der efter en rundspørge blandt 1.000 mænd i 35-60 års-alderen når frem til, at en tredjedel af dem ikke kan se sig selv forneden.

For mænd på 51-60 år er det hele 44 procent.

Det fremgår ikke af rundspørgen, om der er korrigeret for synsfejl.

We Love Our Health vil med rundspørgen og spørgsmålet "når du kigger ned, kan du så se din penis?" henlede mænd på de sundhedsproblemer, der er forbundet med overvægt.

Læge Johan du Plessis fra We Love Our Health kalder tallene "bekymrende".

- En fed mand, der ikke kan se sin penis, har en fem gange større risiko for at udvikle diabetes, lyder det fra lægen, der også fremhæver den forøgede fare for at udvikle en række andre lidelser pga. fedme.

We Love Our Health er en privat virksomhed, der tilbyder sundhedsløsninger til mænd.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.