Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Hawking og Zuckerberg vil jagte intelligent liv med flåde af rumsonder

Astrofysiker Stephen Hawking har rottet sig sammen med prominente rigmænd og forskere i søgen efter rumvæsner.

Den verdensberømte astrofysiker Stephen Hawking vil finde intelligent liv i det ydre rum. Derfor har han, sammen med den russiske milliardær Jurij Milner, tirsdag fremlagt et nyt projekt, der har til formål at finde liv ude i universet.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters sent tirsdag aften.

De to får følgeskab af prominente navne som Facebook-stifter Mark Zuckerberg og et stort hold af internationale forskere, videnskabsmænd, ingeniører og astronauter.

- At bedømme ud fra præsidentvalget er rumvæsner næppe lige som os selv, jokede Hawking på en pressekonference i New York ifølge Reuters.

Ifølge Jurij Milner og Stephen Hawking er det nu på tide, at mennesket bedriver det næste store gennembrud inden for rumfart.

Det skal ske via en flåde af superkompakte og ultralette rumsonder. Målet er at sende de små fartøjer, der ikke er meget større end en mobiltelefon, til Alpha Centauri, der ligger 4,37 lysår væk - eller godt 40 billioner kilometer fra Jorden.

Ifølge de to vil rejsen tage omkring 20 år, i stedet for de godt 30.000 år det vil tage, hvis man sender Jordens hurtigste bemandede fartøj afsted.

- Rumfart, som vi kender det, er langsom. Hvordan rejser vi hurtigere og længere ud i rummet? Hvordan tager vi dette store spring?, siger Milner på pressekonferencen.

Russeren vil lægge over en halv milliard kroner af sin egen formue i projektet.

- For første gang i historien kan vi gøre mere end bare at se på stjernerne. Vi kan rent faktisk nå dem, tilføjede den 54-årige russer, der er god for 2,9 milliarder dollar ifølge det amerikanske erhvervsmagasin Forbes.

I første fase af projektet vil 74-årige Hawking og hans hold af forskere konstruere et superlet rumskib, der kan rejse med op til 20 procent af lysets hastighed.

Alle data og alle resultater fra projektet vil løbende blive lagt frem for offentligheden.

Holdet siger, at de har været i dialog med det amerikanske rumagentur, Nasa, og de planlægger også at kontakte det europæiske rumagentur.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.