Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Grønne kæmper rejser sig fra bølgen blå

Se billederne af byggeriet af Danmarks største vindmøllepark, som skal forsyne landet med det, der svarer til 400.000 husstandes årlige elforbrug.

Anholt Havmøllepark ligger mellem Djursland og Anholt i Kattegat.
Anholt Havmøllepark ligger mellem Djursland og Anholt i Kattegat.

Som grønne kæmper på dybt vand rejser den ene store vindmølle efter den anden sig fra Kattegats kolde vand for at blive til den store Anholt Havmøllepark.

Parken bliver den største af sin salgs herhjemme, og når den i slutningen af i år står færdig, vil hele 111 møller på hver 141 meter kunne forsyne Danmark med det, der svarer til 400.000 husstandes årlige forbrug af el.

Eller det, der svarer til fire procent af Danmarks samlede elforbrug uden udslip af C02.

Bag byggeriet på et 88 kvadratkilometer stort havareal mellem Grenaa og Anholt står Dong Energy.

Ser her Berlingskes fotograf Henning Baggers mange billeder af byggeriet, der ifølge Dong Energy "giver et væsentligt bidrag til Danmarks målsætning om at sikre, at andelen af vedvarende energikilder i energiforbruget når op på 30 procent inden 2020".

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.