Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Giver din sovestilling et praj om din personlighed?

De stillinger, vi sover i, kan fortælle noget om vores personlighed, hævder en ekspert i kropssprog.

Fosterstillingen er den, flest briter i undersøgelsen sover i. Den betyder eftersigende, at man er bekymret.
Fosterstillingen er den, flest briter i undersøgelsen sover i. Den betyder eftersigende, at man er bekymret.

Er du stresset, eller har du kontrol over dit liv? Bekymrer du dig meget, eller går rundt og drømmer? Det kan den måde, du sover på, afsløre, siger en ekspert i kropssprog.

Den britiske kropssprogsekspert, Robert Phipps, har studeret de fire mest almindelige sovestillinger. I den første ligger kroppen på siden med armene lige frem. I den anden ligger kroppen i fosterstilling. I den tredje ligger kroppen på siden med armene ned langs siden. Og i den fjerde ligger kroppen på maven med armene udstrakt.

Robert Phipps lavede sin research på hotellet Premier Inn, og han hævder, at resultaterne kan sige noget om folks personlighed, skriver The Daily Telegraph. Hans undersøgelse inkluderede 1.000 voksne briter, der kunne afkrydse den eller de stillinger, som de oftest sov i.

Bekymrede eller ufleksible

Folk, der sover i fosterstilling, hvilket gælder mere end halvdelen af den britiske befolkning, er bekymrede. Denne stilling viser derfor, at personen forsøger at vende tilbage til deres trygge zone efter en stresset dag. Folk, der sover i fosterstilling er pligtopfyldende og kan lide at have styr på tingene. Men de er også i fare for at tænke for længe over problemerne og bekymre sig unødvendigt.

Den næstmest populære sovestilling i Phipps' undersøgelse er den, hvor kroppen ligger på siden med armene ned langs siden. Hvis man sover i denne stilling, er man ufleksibel og stædig.

Selvkritiske eller medløbere

En fjerdel af de medvirkende i undersøgelsen sov i den stilling, hvor kroppen ligger på siden med armene strakt lige frem. Denne stilling betyder eftersigende, at de vil have mere ud af livet og ivrige efter den kommende dag. De kan være deres egne værste kritikere, fordi de forventer gode resultater i alt, hvad de foretager sig.

17 procent af de medvirkende i undersøgelsen sov på maven og med armene udstrakt. De holder ofte om en pude, og det kan lade til, at de føler, at livet sker omkring dem, og at de bare forsøger at følge med. De mener, at de mangler kontrol over, hvad der sker den næste dag. Derfor kan de vågne op og føle sig bekymrede og tro, at de mangler at løse opgaver fra den forrige dag.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.