Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Fortidskryb opkaldt efter Johnny Depp

Skuespilleren Johnny Depp kan nu prale af, at han akkurat som bl.a. musikeren Neil Young og diktatoren Adolf Hitler har fået opkaldt en dyreart efter sig.

Den amerikanske skuespiller Johnny Depp.
Den amerikanske skuespiller Johnny Depp.

Den kendte skuespiller Johnny Depp kan nu prale af, at han også har fået et fortidsdyr opkaldt efter sig.

En engelsk forsker og Johnny Depp-fan har nemlig navngivet et 500 millioner år gammelt fossil fra Nordamerika efter sit idol.

Fossilet har fået det videnskabelige artsnavn Kooteninchela deppi og bliver beskrevet som en slags stamform til en lang række leddyr såsom skorpioner, insekter og krebsdyr.

Dermed joiner Johnny Depp en lang række andre kendisser, der også har fået opkaldt nulevende eller uddøde arter efter sig med videnskabelige navne.

Således har sangeren og musikeren Neil Young fået en nyopdaget amerikansk edderkop navngivet efter sig af en forsker, der kan lide hans musik. Edderkoppen hedder Myrmekiaphila neil­youngi.

På samme måde er dinosauren Masiakasaurus knopfleri opkaldt efter forsangeren Mark Knopfler fra gruppen Dire Straits, sneglearten Bufonaria borisbecker er opkaldt efter tennisspilleren Boris Becker, mens den amerikanske præsident George Bush kan prale af at have fået billen Agathidium bushi opkaldt efter sig

Det har Adolf Hitler såmænd også. Det er en bille, der lever i huler i Slovenien. Den hedder Anophtalmus hitleri, og navnet er stadig anerkendt, selv om det er åbenlyst ukorrekt.

Billen blev i 1933 artsbestemt og navngivet af den tyske insektsamler Oscar Scheibel, der boede i den slovenske hovedstad Ljubljana. Adolf Hitler var angiveligt så glad for at få en blind bille i evigt mørke opkaldt efter sig, at han sendte en takkehilsen til sin beundrer i Ljubljana.

Dette 500 millioner år gamle kræ er blevet navngivet efter stjernen Johnny Depp.
Dette 500 millioner år gamle kræ er blevet navngivet efter stjernen Johnny Depp.

Johnny Depp-dyret stammer fra en periode i udviklingshistorien, Kambrium, da mange af de moderne dyregrupper her på Jorden opstod.

Fossilet måler omkring fire centimeter, kan prale af en pansret krop og kloagtige gribearme.

Det var da også de kloagtige arme, der fik David Legg fra Imperial College London til at tænke på Johhny Depp i rollen som Edward Saksehånd i filmen af samme navn.

"Da jeg først så kløerne... kunne jeg ikke lade være med at tænke på "Edward Saksehånd"... Jeg er lidt af Johnny Depp-fan," siger David Legg.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.