Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Forskere finder fru Göring

Forskere kan fastslå, at en række knogler fundet i Tyskland i 1991 stammer fra topnazisten Hermann Görings første kone, svenske Carin.

Forskere har endeligt identificeret de jordiske rester af den svenske kvinde, der i 1920erne og 1930erne var gift med topnazisten Hermann Göring.

Hun hed Carin Göring. Hun blev født i 1888 og blev i 1910 gift med en Nils Gustav von Kantzow med hvem, hun fik en søn. Ægteskabet gik dog i stykker, og hun mødte i 1920 Hermann Göring.

I 1923 blev de gift og bosatte sig i Tyskland.

Hun blev beskrevet som en smuk og charmerende kvinde, men hun havde dårligt hjerte og skrantende helbred, og i en alder af 42 år døde hun i Sverige i 1931.

Hun blev i første omgang begravet på familiens gravsted. Men tre år senere bragte Hermann Göring resterne af sin kone til sin overdådige jagthytte nær Berlin, Carinhall, opkaldt efter hende.

Angiveligt var selveste Der Führer glad for den høje, svenske kvinde, og hun gik for at være en slags maskot for nazipartiet.

Da krigslykken for alvor vendte for nazisterne, og russerne og vestmagterne strammede nettet om Berlin, lod Hermann Göring sin jagthytte tømme for plyndret kunst, og i 1945 lod han den ødelægge.

Men hvad skete der med resterne af Carin Göring, der midt i 1930erne var blevet genbegravet i Carinhall ved en stor nazi-event med bl.a. Adolf Hitlers deltagelse?

Forskerne fra bl.a. universitetet i Uppsala har nu fundet det endelige svar på spørgsmålet ved hjælp af genetiske undersøgelser af Carin Görings søn og rester af hendes knogler fundet i området ved Carinhall i 1991.

De kan i en undersøgelse netop offentliggjort i det videnskabelige tidsskrift PLOS ONE vise, hvordan hendes såkaldt mitokondriske DNA stemmer overens med hendes søns, Thomas Kantzow, DNA.

Altså var det resterne af fru Göring, der blev fundet i 1991 og overbragt til myndighederne i Sverige, hvor de først nu er blevet videnskabeligt undersøgt.

Tilbage i 1951 blev der ellers også fundet skeletrester ved Carinhall, som blev beskrevet som Carin Görings. De blev dengang kremeret og lagt i hendes families gravsted.

Hermann Göring giftede sig senere igen og begik selvmord i1946, før han kunne få sin straf i forbindelse med Nürnberg-processen.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.