Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Forgiftet fasan slår sjælden rovfugl ihjel

Naturstyrelsen har anmeldt et giftdrab på en sjælden rød glente til politiet.

Giftdrab. Til venstre ses den giftdræbte røde glente. Til højre den opsprættede fasan, der var fyldt med giften carbofuran.
Giftdrab. Til venstre ses den giftdræbte røde glente. Til højre den opsprættede fasan, der var fyldt med giften carbofuran.

Politiet skal i gang med at efterforske en sag om en sjælden rovfugl, der er blevet forgiftet til døde.

Fuglen er en rød glente. Den blev fundet død i Østjylland ved siden af en opsprættet fasan, der hang i et træ.

I fasanen var der sorte giftkorn, og efter analyser kan eksperter konstatere, at giften i kornene var den samme, som de giftrester, de fandt i den døde glente.

Der er tale om giften carbofuran, der har været forbudt i EU siden 2008. Glenten er blevet dræbt næsten omgående af giften.

Det får nu Naturstyrelsen til at melde drabet på den beskyttede rovfugl til politiet.

- Det er naturligvis fuldstændig uacceptabelt, at man på den måde slår dyreliv ihjel. Brug af gift i naturen er strafbart, og derfor melder vi naturligvis fundet til Politiet, siger jurist Jacob Christian Bertram fra Naturstyrelsen.

Det er uklart, hvorfor fuglen er blevet dræbt.

I maj blev en kongeørn dræbt på en lignende måde nordvest for Randers.

Og i 2010 blev to fynske havørne dræbt med den samme gift.

Ifølge en artikel på Dansk Ornitologisk Forenings (DOF) hjemmeside, har de røde glente de senere årtier været i fremgang herhjemme, "så der i disse år yngler flere end 100 par".

- Efter helt at have været udryddet som dansk ynglefugl genindvandrede den i 1975. Østjylland er med egnen omkring Vejle og Kolding glentens foretrukne danske landskab, hedder det i artiklen:

- Men også Sjælland – primært Vestsjælland og Nordsjælland – er kommet godt med på danmarkskortet over glentens ynglebestand.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.