Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Flere fik depression under finanskrisen

Finanskrisen ser ud til at have udløst en stigning i antallet af depressioner i USA, viser ny forskning.

Siden finanskrisen satte ind i 2008 er antallet af alvorlige depressioner i USA steget støt.

En analyse af spørgeskemasvar fra 24.000 amerikanere i perioden 2005 til 2012 viser, at andelen af mennesker med alvorlige depressioner steg fra 2,33 procent i 2005-06 over 3,49 procent i 2009-10 til 3,79 procent i 2011-12.

Det melder amerikanske forskere i tidsskriftet Journal of Clinical Psychiatry.

Studiet er det første, der på bredt befolkningsniveau undersøger finanskrisen betydning for menneskers helbred i USA, hedder det i en pressemeddelelse fra sundhedscentret Loyala Medicine, ifølge Videnskab.dk.

Depressionerne har især ramt den del af befolkningen, som enten er fattig eller lavtuddannet.

Læs også hos Videnskab.dk: Hvad var årsagerne til krisen?

Forskerne spekulerer i, at finanskrisens betydning for risikoen for at miste arbejde, bolig og penge investeret i aktier kan være afgørende faktorer for udviklingen af depression, men de understreger også selv, at de selvfølgelig ikke kan se en direkte sammenhæng mellem finanskrisen og årsagerne til folks depression ud af svarene i spørgeskemaerne, og at andre faktorer kan have spillet en rolle.

»Den mentale sundhed i disse udsatte grupper er måske ekstra påvirket af perioder med økonomisk nød, men der er brug for mere forskning,« skriver de i deres videnskabelige artikel.

Læs mere om undersøgelsen i resten af artiklen på Videnskab.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.