Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Færre astma-indlæggelser efter rygeforbud

Det britiske astmaforbund glæder sig over, at antallet af indlæggelser af børn med astma er reduceret efter forbud mod at ryge på offentlige områder.

STORBRITANNIEN: Et forbud mod at ryge på offentlige områder har medført færre indlæggelser af børn med svære tilfælde af astma.

Ifølge en ny britisk undersøgelse er antallet af hospitalsindlæggelser af børn med astma i svær grad faldet med 12 procent det første år efter indførelse af rygeforbuddet i 2007. De følgende to år er antallet yderligere faldet med tre procent pr. år. Det svarer over en tre-årig periode til 6.800 færre indlæggelser, skriver bbc.co.uk.

Antallet af børn med astma i svær grad har ellers været stigende i årene forud for indførelse af rygeforbuddet.

Kritikere af forbuddet advarede mod, at rygningen blot ville blive flyttet til hjemmene i stedet for offentlige områder. Men ifølge forfatterne bag rapporten er frygten blevet gjort til skamme.

- Folk ser fordelene ved de røgfrie miljøer på de offentlige områder som eksempelvis restauranter og indfører dem i hjemmene, siger professor Christopher Millet, ledende researcher bag undersøgelsen, til bbc.co.uk.

Det britiske astmaforbund glæder sig over resultaterne.

- Det er noget, vi har været fortaler for, og det gør det endnu mere opmuntrende at se, at der har været et fald i antallet af hospitalsindlæggelser, siger Emily Humphreys fra det Asthma UK til bbc.co.uk.

- Vi har længe vidst, at rygning og passiv rygning er skadeligt. Rygning kan ikke bare udløse astma-anfald, men også være årsag til, at man udvikler astma, siger hun.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.