Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Elon Musk vil implantere computere i folks hjerner

Stifteren af Tesla lancerer nu nyt firma, der vil forbinde små elektroder direkte med folks hjerner.

Arkiv: Elon Musk
Arkiv: Elon Musk

Hans ambitioner vil ingen ende tage. Stifteren af Tesla, Elon Musk, vil kolonisere Mars, revolutionere bilindustrien og ændre den måde, hvorpå verden anvender energi.

Nu har Elon Musk lanceret et nyt firma, der vil implantere små elektroder direkte ind i folks hjerner, for ellers »bliver mennesket overhalet af kunstig intelligens«. Det skriver Wall Street Journal.

Firmaet hedder Neuralink Corp., og forfølger det Elon Musk kalder »neural lace«-teknologi (neurale blonder, red.), der skal indføre mikroskopiske elektroder i hjernen, som en dag skal kunne uploade og downloade tanker.

Elon Musk deler i forvejen sin tid mellem Tesla og SpaceX, samtidig med, at han dyrker udviklingen af et super-højhastighedstog med navnet Hyperloop. Alligevel har han nu fundet tid til at starte et firma, der vil udvikle hjerne-computere, der i første omgang skal behandle genstride hjernesygdomme, men som senere skal hjælpe menneskeheden med at undgå underkastelse til kunstig intelligens.

»Hvis man går ud fra, at der vil ske nogen udvikling i den kunstige intelligens, bliver vi overhalet med et godt stykke,« sagde Elon Musk til en konference i juni 2016.

Han foreslog derfor løsningen »direkte kortikal (vedr. hjernebarken, red) grænseflade«. Det vil sige et lag af kunstig intelligens inde i hjernen, der kan gøre det muligt for mennesket at nå højere funktionsniveauer.

I august tweetede Elon Musk, at »det går fremad«, og at der ville være noget at annoncere inden for et par måneder, da han blev adspurgt om den nye teknologi.

Der er endnu ikke blevet annonceret noget, men Neuralink blev registreret i Californien som firma i juli 2016.

Tidligere sagde traditionelle bilproducenter, at Elon Musk aldrig ville kunne sælge en populær elektrisk bil. Det er efterhånden blevet modbevist. Spørgsmålet er, om han også vil lykkes med sit nye, ambitiøse projekt.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.