Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Derfor er kvinder så komplicerede

Nye undersøgelser viser nu, at kvinder ser verden på en mere kompleks måde, mens mændene synes, det hele er meget simpelt.

Den nok så kendte Amalie fra Paradise Hotel har alene på grund af sit køn mulighed for at opfatte tingene på en mere kompleks måde end mænd.
Den nok så kendte Amalie fra Paradise Hotel har alene på grund af sit køn mulighed for at opfatte tingene på en mere kompleks måde end mænd.

Kvinder er svære at forstå. Det indrømmer vi gerne. Og nogle gange forstår vi heller ikke os selv. Men nu har nye undersøgelser vist, at det faktisk ikke er så underligt.

Kvinder opfatter ting på en mere kompleks måde, mens mænd ofte ser tingene som meget sorte og hvide. Det skriver det amerikanske magasin The Atlantic.

Tre forskere på University of Warwick i England har bedt en gruppe mænd og kvinder om at kategorisere forskellige genstande som værende ”en del af”, ”ikke en del af” ellers ”i nogen grad en del af” en bestemt kategori.

Mændene kategoriserede langt de fleste genstande som enten ”en del af” eller ”ikke en del af”, mens kvinderne kategoriserede de fleste genstande som ”i nogen grad en del af” – eller sagt på en anden måde: ”det er ikke så simpelt”.

Bagefter skulle gruppen af mænd og kvinder tage stilling til, hvor sikker de var på de svar, de havde givet. Her var der ikke den store forskel mellem kønnene. Kvinderne var lige så sikre på, at svarene var komplicerede, mens mændene var sikre på, de var enkelte, og både mænd og kvinder stod altså fast ved de svar, de havde givet.

Forskerne ved endnu ikke meget om, hvad der ligger til grund for denne forskel mellem mænd og kvinder, men de mener dog, det må være en kombination mellem noget biologisk og socialt miljø.

Kvinderne kan afgøre valg

Politikerne i Danmark kan måske bruge undersøgelsens resultater i den kommende valgkamp, fordi det ifølge forskerne bag undersøgelsen er lettere at påvirke dem, der ser verden i mere grå nuancer.

- Jo mere mennesket ser verden i sort og hvidt – uanset om det politisk står til højre eller venstre, jo sværere er det for dem at ændre deres holdning til noget. Der er kun to muligheder for dem, og afstanden til de øvrige mulige synspunkter er for lang.

- Folk, der ser verden i gråtoner, kan på den anden side lettere justere deres synspunkter, hvis de får nye eller modstridende oplysninger, fordi alt de skal gøre, er at skifte til en lidt lysere eller mørkere nuance, siger Dr. Zachary Estes, der er en af forskerne bag undersøgelsen.

Kommer resultaterne som en overraskelse?

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.