Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Derfor er din kylling fri for salmonella

Vi kan takke samarbejde og forskning for nul salmonella i danske æg og kyllinger, ifølge ny rapport.

I samarbejde medVidenskab.dk

Danmark kan bryste sig af, at forekomsten af salmonella i danske slagtekyllinger og æg er tæt på nul.

Det har betydet, at Danmark per 1. juli 2012 som det første land i EU har opnået særstatus og kan afvise udenlandske æg med salmonella, skriver Videnskab.dk

Læs også på Videnskab.dk: Salmonella udryddet i dansk fjerkræ

Ligeledes har Danmark meget få tilfælde af bakterier med antibiotikaresistens.

Det skyldes en kombination af et samarbejde på tværs af sektorer og unikke videnskabelige metoder, konkluderer en ny rapport. Forskningen har i begge tilfælde kunne danne basis for handling.

Det skriver DTU Fødevareinstituttet i en pressemeddelelse.

Læs også på Videnskab.dk: Sådan kommer vi af med de multiresistente bakterier

Andre lande ser på de danske erfaringer og ledende eksperter inden for fødevaresikkerhed anbefaler, at andre lande lader sig inspirere af de danske overvågningsprogrammer, som dækker hele kæden fra jord til bord til sygeseng.

»For at sikre de danske forbrugere sunde og sikre fødevarer viser analysen, at vi som forskningsinstitution skal samarbejde med både virksomheder og myndigheder for at skabe løsninger. Vi er forpligtet til at levere forskning og myndighedsbetjening, som kan anvendes til at løse vigtige samfundsudfordringer – både nu og fremover,« udtaler institutdirektør Jørgen Schlundt fra DTU Fødevareinstituttet.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.