Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Den endelige verdensrekord: 8,99

Verdensrekorder vil nå et punkt, hvor mennesket ikke kan forbedre dem mere.

Usain Bolt fra Jamaica - indehaver af verdensrekorden i 100 meter løb for mænd.
Usain Bolt fra Jamaica - indehaver af verdensrekorden i 100 meter løb for mænd.

På et tidspunkt vil rekorder i sport ikke kunne forbedres yderligere. Der er grænser for den menneskelige ydeevne.

Det er baggrunden for, at videnskabsmanden John Brenkus har udarbejdet en række estimater af den perfekte præstation i diverse sportsgrene, eksempelvis golf, løb og svømning.

Den britiske avis, The Sun, har læst Brenkus' nye bog "The Perfection Point", hvor han forsøger at godtgøre, hvornår grænsen er nået i diverse discipliner. John Brenkus bygger sine resultater på en kortlægning og fremskrivning af rekord statistikker for sprotsgrene gennem årene samt fysiologers udsagn om grænserne for den menneskelige krop.

100m løb (mænd): I 1912 blev verdensrekorden på 10.6 sekunder sat af amerikanske Donald Lippincott. I dag hedder rekordholderen Usain Bolt fra Jamaica og er på¨9.58 sekunder. I 2909 regner Brenkus med, at en sprinter vil løbe 100m i 8.99 sekunder, hvilket derefter ikke vil blive slået.
 
50m svømning (mænd): Den hurtigste svømmer i verden  på den korte distance er brasilianske Cesar Cielo, der satte rekord tid 20.91 sekunder på 50m i 2009. I 2256 vil en svømmer med perfekt teknik nå ned på 18.15 sekunder.

Længste slag i golf: Den længst slående hitter i golf er amerikanske Bubba Watson med et gennemsnit på 311,6 yards (knap 284 m). I 2152 vil en golfspiller nå ud på 543 yards (godt 496 m).
 
Marathon: Legenden siger, at det første marathonløb fandt sted i 490 før kristi fødsel, da Pheidippides, en budbringer, løb cirka 42 kilomter til Athen for at meddele, at persernee var slået i slaget ved Marathon. Ingen tid er oplyst. Men det fortælles, at budbringeren faldt død om.
Da
marathondistancen genopstod ved de Olympiske Lege i Athen i 1896, blev vindertiden 3 timer og 18 min.
I d
ag er verdensrekorden 2 timer 3 min. og 59 sekunder, sat af Etiopiens Haile Gebrselassie i 2008. 
I år 2245 vil det perfekte marathon blive løbet i 1 time 57 min. 58 sekunder, hævder Brenkus.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.