Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Blondiner gør mænd dummere

En undersøgelse viser, at mænd bliver dummere af at være i selskab med blonde kvinder.

Paris Hilton er nutidens Marilyn Monroe og sørger for, at begrebet 'stupid blonde' holdes i live.
Paris Hilton er nutidens Marilyn Monroe og sørger for, at begrebet 'stupid blonde' holdes i live.

Udtrykket ’dum blondine’ kender de fleste vist. Men at dumheden skulle sprede sig som en virus til de mænd, hun snakker med, er måske ikke lige så alment kendt.

Ifølge en ny undersøgelse er det påviseligt, at en mand, der er i selskab med en blondine, klarer sig dårligere i intelligenstest end en, der styrer uden om de fatale blonde lokker.

Årsagen er, ifølge forskerne, at mænd instinktivt går ud fra, at en blondine må være uintelligent, så derfor gør han sig dummere for at matche hendes intelligensniveau.

Undersøgelsen viser, at mændene klarede sig dårligere i intelligenstests, efter de havde set på billeder af blondiner.

Professor i social psykologi fra universitet X-Nanterre i Paris, Thierry Meyer siger til Timesonline:

- Undersøgelsen viser, at når folk udsættes for stereotyper, så har de en tendens til at agere i forhold til, hvordan personerne generelt opfattes. I dette tilfælde er blondinen tilbøjelig til at efterligne det typiske billede, samfundet har skabt omkring blondiner og dumhed.

Undersøgelsen viser, at folk generelt er meget påvirkelige over for stereotyper, skriver Timesonline.uk. Tidligere undersøgelser på området har vist, at folk går langsommere og taler langsommere, når de er sammen med ældre.

Billedet af den ’dumme blondine’ er blevet hjulpet godt på vej af skuespillere som Marilyn Monroe og Goldie Hawn og i de senere år har hotelarvingen Paris Hilton gjort sit til at opretholde det stereotype billede.

Ifølge Timesonline syner omkring en tredjedel af alle britiske kvinder blonde, mens kun omkring 3 pct er det fra naturens hånd.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.