Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Testflyvninger er gennemført uden skader

Den islandske vulkanaske har tilsyneladende ikke påvirket de tyske og hollandske fly, som lørdag gennemførte en række testflyvninger.

Hollandske og tyske flyselskaber, der gennemførte lørdag en række testflyvninger over Europa, siger, at flyene tilsyneladende ikke har fået skader af den vulkanske askesky, der har tvunget en række europæiske lufthavne til at lukke.

Ifølge det hollandske luftfartsselskab KLM har testflyvningerne har været en succes. Ingen af testflyene har fået skader.

Selskabet håber søndag at få syv fly tilbage til Amsterdam fra Düsseldorf i Tyskland og at få tilladelse til en delvis åbning af sine operationer.

Tysklands Lufthansa oplyser, at selskabet fløj 10 fly fra München til Frankfurt. Hovedparten af flyvningerne foregik i 3000 meters højde, andre i otte kilometers højde.

- Efter landingen i Frankfurt er alle flyene blevet undersøgt. Der var hverken skader på cockpittets vinduer, brændstofanlæg eller maskiner, siger Lufthansas talsmand Aage Duenhaupt.

LÆS OGSÅ: Dansk luftrum
åbnes ikke søndag

KLM, der er en del af KLM-Air France, siger, at de fløj et to-motors Boeing 737-800 fly over Holland i højder fra 10 til 13 km, men også testede andre flyvehøjder.

- Vi har ikke fundet noget usædvanligt, hverken under flyvningerne eller de første undersøgelser på landjorden, sagde KLM's vicedirektør Peter Hartman, som deltog i en af testflyvningerne.

- Bekræfter tekniske undersøgelser vores indtryk, er vi parat til at flyve vores syv fly fra Düsseldorf til Amsterdam. Herefter håber vi har få tilladelse til en delvis genoptagelse af vore operationer og få vores passagerer til deres destinationer.

/ritzau/Reuters

ER DU RAMT? Hvad betyder  vulkanskyen for dig?

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.