Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Skydning af elefanter tillades i Sydafrika

Internationale protester fik Sydafrika til at forbyde skydning af elefanter. Nu bliver det tilladt igen under særlige omstændigheder.

Sydafrikas regering ophæver forbuddet imod at slå elefanter ihjel. Beslutningen får effekt fra den 1. maj. Herefter kan elefanter skydes som "en sidste udvej", siger den sydafrikanske miljøminister, Martinus van Shalkwyk.

I 1994 blev der indført totalforbud mod at skyde elefanter i landet efter verdensomspændende protester.

På det tidspunkt havde Sydafrikas største nationalpark, Kruger Park, en bestand på 8000 elefanter. Nu vurderes det, at parken huser 14.000 elefanter, og dertil kommer omkring 6000 elefanter i andre parker rundt om i Sydafrika.

Miljøministeren siger, at den stadig større bestand af de store dyr øger bekymringen for sikkerheden for mennesker, der bor nær elefanterne, ligesom dyrene er hårde ved miljøet.

Men der bliver ikke tale om, at elefanter nu kan nedslagtes. Inden tilladelsen til at skyde dyrene gives, skal parkbetjente forsøge at løse eventuelle problemer ved for eksempel at lave særlige korridorer til elefanterne, så de ikke skader deres omgivelser. Det kan blandt andet også komme på tale at forflytte elefanter.

/ritzau/dpa

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.