Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Så mange deler unge kvinder seng med

Den seksuelle løssluppenhed i de vilde 1960ere var vand i forhold til nutidens unge kvinders sengevaner, viser ny undersøgelse.

Unge kvinder i dag er næsten tre gange så seksuelt aktive som kvinderne i frisindets blomstringstid, 1960erne.

Det viser en ny undersøgelse bestilt af Lloyds Pharmacy, hvor mere end 3000 engelske kvinder er blevet udspurgt om deres sexvaner, skriver Reuters.

Læs også: Unge dropper sikker sex

Ifølge undersøgelsen havde kvinderne i 00'erne (mellem 2000 og 2009) i gennemsnit haft 5,65 forskellige sexpartnere, da de var fyldt 24. Næsten hver tiende af de adspurgte svarede desuden, at de havde været i seng med mere end 10 forskellige partnere.

I 1960erne havde kvinderne i begyndelsen af tyverne til gengæld kun et gennemsnit på 1,67 partnere, og i 1970erne lå tallet på 3,72 seksualpartnere for de 24-årige kvinder.

Ikke bedre seksuel sundhed

Undersøgelsen viste også, at selvom kvinderne har fået et mere aktivt sexliv, er den seksuelle sundhed ikke forbedret.

På trods af bedre screeningsmuligheder er antallet af livmoderhalskræfttilfælde blandt kvinder under 25 år nemlig ikke faldet. Hos ældre kvinder er antallet faldet væsentligt gennem de seneste 10 år, men det samme har altså ikke gjort sig gældende for de unge kvinder.

Læs også: Reality-stjerners sex og fester danner forbilleder

Ifølge Lloyds Pharmacy kan det skyldes det forhøjede antal sexpartnere.

- Human Papilloma Virus (HPV) er meget almindeligt, specielt hos yngre mennesker, siger Clare Kerr, chef for Lloyds Pharmacy's afdeling for seksuelt helbred til Reuters, og advarer om, at det seksuelt overførte HPV-virus er ét af de væsentligste årsager til udvikling af livmoderhalskræft.

Læs også: Unge jagter den perfekte krop

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.