Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Forbud mod niqab er imod loven i Sverige

Det strider mod svensk lov at forbyde elever at bære niqab i undervisningssammenhæng, siger ombudsmand.

Sveriges diskriminationsombudsmand har afgjort, at det er i strid med svensk lov at forbyde kvinder at bære niqab i undervisningssammenhæng.

En niqab dækker hele ansigtet undtagen øjnene.

I et indlæg i den svenske avis Dagens Nyheter fastslår diskriminationsombudsmanden Katri Linna, at det var i strid med svensk lov, da et pædagogseminarium i 2009 krævede, at en muslimsk elev tog sin niqab af på seminariets område.

Kvinden begyndte i januar 2009 en etårig uddannelse som børnehavepædagog i Stockholm, men her fik hun at vide, at hun ikke kunne deltage i undervisningen, hvis hun havde sin niqab på.

Kvinden klagede herefter til ombudsmanden, som nu næsten to år efter har givet kvinden ret. Det var forkert af seminariet at forbyde kvinden at bruge niqab i undervisningen.

Ombudsmanden har ikke taget stilling til, om man kan forbyde kvinder at bære niqab, når de arbejder i en børnehave. Hun understreger, at hun udelukkende har forholdt sig til retten til at få undervisning.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.