Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Biskop tordner mod Sverigedemokraterna

Det indvandrerkritiske parti Sverigedemokraterna udvandrede fra Riksdags-gudstjeneste, da biskop prædikede mod fremmedfjendskhed.

Jimmie Akesson sverigedemokraternes leder ankommer til Riksdagens åbning i traditionel folkedragt.
Jimmie Akesson sverigedemokraternes leder ankommer til Riksdagens åbning i traditionel folkedragt.

Kort tid inden den nye svenske regering skal præsenteres for offentligheden, er der drama i svensk politik. Sverigedemokraterna udvandrede mandag fra en gudstjeneste, der var en del af optakten til Riksdagens åbning.

Biskop Eva Brunne talte i sin prædiken om racisme og fremmedfjendskhed. Det blev for meget for partiformand Jimmie Åkesson og de andre sverigedemokrater.

- Det var et tydeligt angreb på os, siger han og henviser til en række demonstrationer på Sergels Torg mod Sverigedemokraterna, som blev nævnt i biskoppens tale.

- Der råbte man, at jeg skulle udvises, siger Åkesson ifølge nyhedsbureauet TT.

Brunnes tale havde ganske tydeligt referencer til det faktum, at svenskerne har fået et indvandrerkritisk parti i Riksdagen.

- Den racisme som siger, at du ikke er lige så meget værd som mig, at du ikke har samme rettigheder som mig, ikke fortjener et liv i frihed og af den ene grund, at vi er født i forskellige dele af vores verden - det er ikke værdigt for et demokrati som vores at gøre forskel på mennesker, siger Brunne.

Jimmie Åkesson siger, at Sverigedemokraterna stadig vil deltage i de resterende begivenheder i forbindelse med Riksdagens åbning.

- Det vi gjorde i kirken var meget spontant. Jeg er meget overrasket over biskoppens tale, og jeg endda været kirkepolitisk aktiv i meget lang tid, siger han.

Flere borgerlige partiledere tager skarpt afstand fra Sverigedemokraternas udvandring.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.