Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Advokat klar til global jagt på danske redaktører

Den saudiske advokat Faisal Yamani er klar til en international juridisk offensiv mod de danske aviser, der ikke vil undskylde for Muhammed-tegningerne. Dansk advokat skal hjælpe Yamani.

Fra venstre ses advokat Jacob C. Jørgensen og advokat Faisal Yamani.
Fra venstre ses advokat Jacob C. Jørgensen og advokat Faisal Yamani.

Danske aviser risikerer nu at blive slæbt for retten ved domstole over hele verden, hvis de ikke undskylder for at have trykt Muhammed-tegningerne.

Det står klart, efter at den saudiske advokat Faisal Yamani har samlet et internationalt hold af advokater til at hjælpe sig i kampen mod de danske medier.

Yamani har offentliggjort sine planer ved en pressekonference på Hotel Phoenicia Intercontinental i Beirut, hvor han glædede sig over, at dagbladet Politiken som det første danske dagblad har erkendt sine fejl.

- Avisen har undskyldt og lovet, at man ikke igen vil fornærme muslimer, skriver Yamanis advokatkontor i sin pressemeddelelse efter pressemødet i Libanon.

Under pressekonferencen var Yamani flankeret en dansk, en tysk og en russisk advokat, der skal skal hjælpe med at føre ’Profet-sagen’.

Yamani kalder i sin pressemeddelelse efter mødet de øvrige danske avisredaktører for ’fjendtlige’, og han varsler ’mange juridiske sager’ i bestræbelserne på at sikre ’meget store erstatninger’ på vegne af sine klienter – de angiveligt små 95.000 efterkommere af profeten Muhammed, som han siger, at han repræsenterer.

Den danske advokat, der var tilstede i Beirut, er Jacob C. Jørgensen, der er partner i advokatformaet Philip i København. Berlingske.dk har forgæves forsøgt at få en kommentar fra Jacob C. Jørgensen.

Advokat Jesper Rothe, bestyrelsesformand i advokatfirmaet Philip, ønsker ikke at kommentere sagen.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.