Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Weekendvejret bliver en tørvetriller fattig på d-vitaminer

Et lavtryk sydøst for Danmark giver "kedeligt efterårsvejr" de kommende dage, lyder det fra DMI.

Et lavtryk sydøst for Danmark giver gråvejr i weekenden.
Et lavtryk sydøst for Danmark giver gråvejr i weekenden.

De første fem uger af efteråret er officielt overstået, og det kommer også til at afspejle sig på udsigten, når man kigger ud ad vinduet i den kommende uge.

- Vi får kedeligt efterårsvejr, lyder det fra Klaus Larsen, vagthavende meteorolog ved DMI.

Det kedelige vejr omfatter skyer, en frisk vind, nedbør og temperaturer, som begynder at kalde på varmere beklædning.

Og danskerne skal ty til pilleglasset, hvis kroppen skal tilføres d-vitaminer. Solskin bliver weekenden nemlig ikke rig på.

- Et lavtryk sydøst for Danmark er skyld i det her vejr. Lavtrykket sender skyer og regn ind over landet, forklarer Klaus Larsen.

Hist og pist vil der tidligt fredag være solskin i de vestlige egne, men skyet længere østpå. I Jylland fortrænger skyer efterhånden de sparsomme solstråler.

- Men i løbet af eftermiddagen begynder det at klare op i hele landet, og det holder også tørt. Undtagen på Bornholm, som vil få lidt nedbør.

At kalenderen nu siger oktober, viser sig også i form af en frisk vind fra nordøstlig retning. Dagtemperaturen vil holde sig mellem 10 og 13 grader.

Lørdag morgen vil der flere steder være let regn. Bornholm må dog igen holde for. Regnfyldte skyer vil hænge over klippeøen lørdagen igennem.

Og den smule sol, der trods alt ventes i resten af landet, må bornholmerne også se langt efter.

Weekenden slutter også med gråvejr.

- Søndag kommer der endnu flere skyer. I perioder vil det også regne, siger Klaus Larsen.

 

Temperaturen får desuden et nøk ned i forhold til lørdag til mellem 8 og 12 grader.

I nattetimerne vil temperaturerne ligge omkring de fem grader. Undtagelsen er det centrale Jylland. Her begynder kulden at presse sig en smule på.

- Visse steder i det indre Jylland kan vi komme ned på to grader natten til lørdag, siger Klaus Larsen.

/ritzau/

 

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.