Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Mere sne og kulde på vej

Det har været en kold nat med ned til 12 graders frost, men der meldes ikke om problemer i trafikken.

Gardere ved Amalienborg lillejuleaften sidste år, hvor det meste af landet var ramt af snestorm.
Gardere ved Amalienborg lillejuleaften sidste år, hvor det meste af landet var ramt af snestorm.

Det er en tænderklaprende kold morgen, danskerne er stået op til onsdag.

I det sydlige Jylland er der målt temperaturer ned til 12 graders frost, og samtidig meldes der om snefald i Nordjylland, på Djursland og dele af Sjælland.

Der er dog ikke tale om store mængder sne, og onsdag morgen var der heller ingen meldinger om større togforsinkelser eller problemer på vejene som følge af vejret.

Solskin men kulde
Dagen byder på solskin flere steder i landet, og det betyder samtidig, at det kolde, klare vejr holder ved. Vinden bliver svag til frisk, ved kysterne dog op til hård vind.

- Det bliver en dag, hvor der kommer snebyger af og til i store dele af landet. Men det bliver ikke de store mængder sne, der kommer, siger vagthavende meteorolog Jørn Thomsen, Danmarks Meteorologiske Institut.

Måske snestorm i sydvest
Bor man i det sydvestlige Jylland, skal man holde godt øje med vejrudsigten. Et intenst lavtryk over Nordsøen bevæger sig forbi Vestkysten, og det er endnu uklart, om lavtrykket går i land på den jyske vestkyst.

- Nogle prognoser siger, at lavtrykket holder sig ude i Nordsøen, mens andre prognoser lader det gå ind over det sydvestlige Jylland. Hvis lavtrykket rammer, vil der blive tale om kraftige snebyger, hvor der kan falde op til 10 centimeter sne på kort tid, siger Jørn Thomsen.

Det er definitionen på en snestorm, når der falder mere end 10 cm sne på mindre end seks timer, og middelvindhastigheden kommer over 10 m/s.

Nyt lavtryk på vej
Herefter vil lavtrykket bevæge sig ned over Sydfyn og Lolland-Falster, dog her med knap så megen nedbør, da lavtrykket klinger af i styrke.

Natten til fredag bevæger endnu et lavtryk sig ned over Nordsøen, men her er der i øjeblikket ikke noget, der tyder på, at en front med sne går i land i Danmark.

Søndag er der udsigt til en kortvarig mildning i vejret. Der vil komme sne først på dagen, men det vil senere slå over i slud eller regn. Temperaturen stiger til op til fem graders varme.

Prognosen for næste uge siger dog, at det mildere vejr kun er midlertidigt. Det vil igen blive afløst af koldere vejr.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.