Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Kør forsigtigt - sne, slud og fygning driller morgentrafikken

Endnu et solidt snevejr har ramt Danmark, og snefygning kan give problemer i morgentrafikken.

Pas på i trafikken tirsdag morgen. Sne og fygning kan nemlig give problemer for morgentrafikken. Billedet er hentet i arkivet.
Pas på i trafikken tirsdag morgen. Sne og fygning kan nemlig give problemer for morgentrafikken. Billedet er hentet i arkivet.

Lad os begynde med den gode nyhed først:

Du får hverken brug for snekæder, pigdæk eller bæltekørertøjer for at komme på arbejde tirsdag morgen.

Men når det er sagt, så kan det altså godt være, du skal stå op en halv time tidligere for at være sikker på at komme frem til tiden.

I hvert fald råder både DMI, politi og Vejdirektoratet til, at du tager den med ro og kører forsigtigt.

Meteorologerne lover nemlig både sne, slud og fygning til store dele af landet, og det kan sagtens være noget, der kommer til at give lidt bøvl i morgentrafikken.

»Det vil jeg tro, at det gør. Tit skal der jo ikke så meget til.«

Det siger vagthavende meteorolog på DMI, Anja Bodholdt.

Og nej, det er ikke en snestorm, men på grund af blæsten, kommer både den gamle og den nye sne til at fyge, og så har vi miséren.

Mandag aften gik snevejret i land i Nordjylland og trak ned gennem Jylland i et bælte fra Thy til Esbjerg. Det snevejr breder sig i løbet af de sene nattetimer til Sjælland, Fyn, Sønderjylland og i København.

»Der kommer sne til store dele af landet fra i nat (natten til tirsdag, red.) og frem til tirsdag formiddag. Især i de østlige dele af landet. Her vil en jævn til hård sydvestenvind betyde, at sneen kommer til at fyge,« siger Anja Bodholdt.

Det er lidt usikkert, hvor meget sne, der kommer, men meteorologen regner med, at der vil komme mellem fem og ti centimeter, de steder, der kommer mest. Andre må 'nøjes' mellem to til fem centimeter.

I morgen tidlig stopper snevejret og omkring klokken otte sneer det kun i det sydlige Jylland, på Sydfyn og på Lolland-Falster.

Og er du glad for sne, kan du glæde dig over, at den bliver liggende i hvert fald nogle dage. Det bliver nemlig isnende koldt især om natten.

Natten til tirsdag bliver ikke slem, men så...

»De tre efterfølgende nætter bliver meget kolde. Mange steder vil vi komme ned på mellem syv og ti grader, men nogle steder vil de kunne få helt ned til minus 15 grader natten til onsdag og natten til torsdag,« siger Anja Bodholdt.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.