Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Her rammer sneen hårdest

Nordjyderne har haft sværest ved at få bilen fri, og på Djursland er en række skoler lukket. Men sneen giver også problemer i resten af landet.

Snerydning på Mariagervej ved Randers søndag.
Snerydning på Mariagervej ved Randers søndag.

Eleverne i Østjylland vågner mandag til snefri fra skole. En række skoler har aflyst undervisningen, og på flere andre skoler i området kan skolebusserne ikke komme fem på grund af vintervejret. Skolebusserne må i følge DR blive i garagerne, hvis ikke de allerede er på vejene og sidder fast, og busruter i Nordjylland er også aflyst.

Også i luften meldes der om problemer, for flere flyafgangene fra Aalborg Lufthavn er forsinkede.

Ligeledes giver morgentrafikken Falck en travl begyndelse på ugen. 229 gange har Falck hjulpet danskere på vej på arbejde mandag morgen, og 141 gange har det været hjælp til at trække bilerne fri.

- Mest er der at lave i Nordjylland. Her klokken 6.45 har halvdelen af fritrækningerne været i det nordjyske, mens den næsttravleste region er Midtjylland med 36 fritrækninger, siger Mikkel Andreas Beck, pressechef hos Falck.

Både han og Vejdirektoratet anbefaler, at danskerne kører hjemmefra i god tid og tager bestik af situationen, da der er meldinger om pletvist sne- og isglatte veje.

Især nord- og nordøstjyderne samt sjællænderne og indbyggerne på Lolland-Falster skal være særligt agtpågivne, når de bevæger sig ud i trafikken, forklarer Kenneth Andersen fra Vejdirektoratets Trafikinformationscenter. Her ligger der nemlig særligt meget sne, og det giver udover glatte veje risiko for fygning.

Vejdirektoratets Trafikinformationscenter melder, at natten til mandag er forløbet stille og roligt landets største veje og motorveje.

- Der har overhovedet ikke været nogen problemer. Der er ikke noget større at berette om, siger Kenneth Andersen.

DMI oplyser, at der kan falde mere sne mandag, især i de østlige egne, men der bliver ikke tale om samme mængde nedbør som søndag.

Søndag havde Falck over 1.500 opgaver, så det var ifølge pressechefen »en relativ travl søndag«.

- Men det var forventet, når sneen faldt, som den gjorde, siger Mikkel Andreas Beck.

Dansk Autohjælp har indkaldt ekstra mandskab til at hjælpe danskerne på arbejde, og også Falck er klar til en travl morgen.

Hvordan er du berørt af vejret? Fortæl i kommentarfeltet

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.