Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Her falder sneen: Der er risiko for farligt vejr

Et stort snefald ser ud til at ramme Danmark torsdag aften. Det kan skabe problemer på både vejene og i den kollektive trafik.

Esther Laub Ahlmann Olesen rydder sne. Snevejr og snerydning i Kirke Eskilstrup
Esther Laub Ahlmann Olesen rydder sne. Snevejr og snerydning i Kirke Eskilstrup

Selv om vinteren er ved at stilne af, skal vi igennem én sidste gang kraftigt snevejr. Det advarer Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) om. Ifølge vagtchef Lars Henriksen bliver det dog formentlig først efter, at de fleste er kommet hjem fra arbejde, at snevejret rigtig tager til.

»Det starter allerede i eftermiddag som slud eller våd sne, men så går det mere over i regulær sne i aften. De faldende temperaturer vil også betyde, at der nogle steder i aften og nat kan komme snefygning,« siger Lars Henriksen. Samtidig advarer han om, at den såkaldte »våde sne,« som er sne, der falder, selv om temperaturen er over frysepunktet, kan skabe problemer i eftermiddagstrafikken:

»Snefaldet kommer nok til at starte ud på eftermiddagen. Hvis det bliver våd sne, kan det skabe bøvl i trafikken, fordi det bliver glat, når det lægger sig på vejbanerne,« fortæller DMIs vagtchef, Lars Henriksen.

DMI har udsendt et varsel om, at der mellem klokken 17 torsdag og klokken seks fredag kan opstå såkaldt »farligt vejr,« der er det tredje trin ud af instituttets fem varslingsniveauer. Det sker, fordi meteorologerne spår 15-20 centimeter sne, dog med store regionale forskelle.

Værst ser det lige nu ud til at gå over den sydlige del af landet; Fra Stevns-området, syd for Køge, og vestover inklusiv Fyn og Jylland op til cirka Aarhus-egnen. Det er dog med en vis usikkerhed, fortæller Lars Henrik, hvorfor DMI også har varslet risiko for farligt vejr i et bælte nord for det område.

»Det er meget komplekst i øjeblikket. Hvis lavtrykket flytter sig 50 kilometer mod nord eller syd, kan det ændre en hel masse. Så kan større dele af landet få sne eller større dele af landet kan få tøvejr. Så vi holder os til det her lige nu, men vi bliver måske klogere, når lavtrykket faktisk ligger over landet,« fortæller DMIs vagtchef, Lars Henriksen.

DMI advarer desuden om, at det kraftige snefald kan betyde, at veje bliver lukket på grund af fygning og snedriver, ligesom der er risiko for aflysninger og forsinkelser i den kollektive trafik.       

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.