Klik videre øverst i grafikken
INFOGRAFIK / IDA JERICHOW     FOTO / GETTY IMAGES / SCANPIX     KILDE / GRAPHIC NEWS     OVERSÆTTELSE / LARS ROSENKVIST
 Indiens Ring af Stål
7
Muren langs Vestbredden
4
Systemet er under opførelse, og det skal lukke Indiens grænse mod Bangladesh. 3.300 kilometers hegn skal forebygge infiltration af terrorister, illegal immigration og smugleri af våben og narkotika fra Bangladesh. 
Selve symbolet på adskillelse af mennesker og  politiske systemer. Muren blev opført i 1961 og var til  sidst et avanceret system af mure, hegn, vagttårne og  minefelter omkring Vestberlin. Med andre ord: den  konkrete udgave af Churchills Jerntæppe mellem  Vesteuropa og det kommunistiske Østeuropa.  Da Muren krakelerede den 9. november 1989 var det  startskuddet til Tysklands genforening. 
3
Den kontroversielle mur blev bygget af Israel tværs gennem Jerusalem og rundt om Vestbredden. Muren blev påbegyndt i 2002, og er kun delvist beton, delvist et kraftigt hegn. Men hovedparten består af fem meter høje betonelementer med pigtråd. 
Længde: 2.800 kilometer indtil videre.
Længde: 703 km.
Den afmilitariserede Zone, Korea
6
5
Opført i 1953 efter afslutningen af kamphandlingerne under Koreakrigen. Der bor blot 218 mennesker i landsbyen Tae Sung Dong, som ligger inde i den 4 kilometer brede Demilitariserede Zone. Disse udsatte sjæle er under FNs beskyttelse. 
Hadrians Mur
Længde: 248 kilometer.
2
Længde: 155 km.
9
Opført i årene 122-30 e.v.t. for at forebygge angreb fra piktiske stammer, dvs. skotter. Muren tværs over Storbritannien markerede således Romerriget nordligste grænse. 
Længde: 115 km.
8
USAs grænse mod syd
1
For at forhindre illegal immigration og narkosmugling over den amerikansk-mexicanske grænse iværksatte regeringen i Washington dette enorme arbejde. Det blev suspenderet i 2010 på grund af de enorme omkostninger, og da var kun omkring 1.000 km bygget til en pris af 17 milliarder kroner. 
Længde: ca. 1.000 km.
10
Den Store Mur i Kina
Mure skaber sjældent gode naboer. Men gennem tiden er  mure og hegn blevet opført i håb om at kunne værne mod bl.a.  fjender, angreb og immigration. Her ses eksempler på de  omdiskuterede mure verden over.
Ceuta & Melilla hegn
To afspærringer mellem Marokko og de spanske enklaver Ceuta og Melilla på den nordafrikanske kyst. Hegnene er forsynet med skarp pigtråd, projektører og bevægelsessensorer, der alle skal bidrage til at opdage og standse illegale immigranter og smuglere. 
Bygget mellem det 5. og det 16. århundrede f. Kr. med henblik på at beskytte Riget i Midtens grænse mod nord mod angreb fra nomadiske stammefolk fra det nuværende Mongoliet og det sydlige Sibirien. 
Berlinmuren
Længde: 6.700 km.
Længde: Hhv. 8 km og 10 km.
Klik på billederne
En del af muren, der skilte Øst- og Vestberlin ved Stiftung Topographie des Terrors – en permanent udstilling i Berlin om Nazitidens forbrydelser.
Cyperns Grønne Linje
Øen blev delt efter den tyrkiske invasion i 1974, som var en reaktion på et græsk-cypriotisk kup. Linjen afpatruljeres af FN og adskiller de tyrkiske cyprioter mod nord fra de græske cyprioter mod syd. Der findes dog adskillige grænseovergange. 
Belfast fredslinjer
Længde: 180 km.
Disse afspærringer blev bygget i begyndelsen af 1970erne for at reducere volden mellem de protestantiske og de katolske grupper i den delte provins. Nordirlands politiske ledere har forpligtet sig til at fjerne alle ”Fredslinjerne” ved udgangen af 2023. 
Længde: 21 km.