De tre arter er en frø, en såkaldt skink og en gekko.
Naturens verden gemmer endnu på overraskelser, og på en ekspedition til Cape York-halvøen i det nordøstlige Australien har forskere fundet tre hidtil ukendte dyrearter. Dyrene lever isoleret i en jungle, der ligger på toppen af en bjerg af store klipper i et område kaldet Cape Melville. Ifølge forskerne har det gjort det muligt for dem at udvikle sig på deres helt egen måde, så de er særligt tilpasset et liv i det helt særlige miljø i klippejunglen.
Se flere billeder
INFOGRAFIK / MARIE LIND / TEKST / JENS EJSING  / FOTO / TIM LAMAN, NATIONAL GEOGRAPHIC, CONRAD HOSKIN / KILDE / JAEMS COOK UNIVERSITY, AUSTRALIEN
Skoven på toppen af Cape Melville er så utilgængelig og isoleret, at forskerne fra bl.a. James Cook University kun kunne komme dertil med helikopter. Forskerne kalder det en overraskelse, at det stadig er muligt at finde ukendt arter i et ellers så godt udforsket land som Australien.
Nye dyr i den glemte verden
Skinken er et slankt og aflangt firben, der af forskerne er blevet døbt Cape Melville Shade Skink. Den er gylden i farven og jager om dagen, hvor den hurtigt bevæger sig fra klippe til klippe - nogle gange løbende, andre gange springende - på jagt efter små insekter.
Gekkoen har fået navnet Cape Melville Leaf-tailed Gecko og måler omkring 20 centimeter. Den er godt camoufleret og gemmer sig mellem klipper om dagen for at komme ud for at jage om natten. Den er bygget til at bevæge sig i klipper og lever af insekter og edderkopper.
Frøen hedder på engelsk en blotched boulder-frog, og den lever udelukkende i Cape Melvilles klipper. I tørtiden gemmer den sig under klipperne for at holde sig fugtig, mens den kommer ud i det åbne i løbet af regntiden for at parre sig. Frøen gennem pga mangel på vandhuller i klippelandskabet ikke en fase som haletudse, men klækkes derimod direkte fra ægget som færdigudviklet frø.