Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Wozniacki ikke udtaget til OL - Danmark appellerer

Caroline Wozniacki i Nottingham
Caroline Wozniacki i Nottingham

Caroline Wozniacki kommer, som det ser ud lige nu, tilsyneladende ikke med til de olympiske lege i Rio de Janiero. Det skriver Dansk Tennis Forbund (DTF) i en pressemeddelelse.

Det danske tennisforbund appellerer dog beslutningen, der var ventet, fordi Caroline Wozniacki ikke har deltaget i minimum to gange i FED Cup-turneringen, som det er et krav hos det internationale tennisforbund (ITF).

Torsdag modtog DTF en liste fra ITF med navne på spillere fra de respektive deltagerlande, som er i betragtning til OL i Rio, der begynder i august.

Wozniackis navn er med på den liste, men det er streget over, selvom Wozniacki lever op til ranglistekravet for at være kvalificeret (top 56 på verdensranglisten.) Overstregningen skyldes, at hun kun har deltaget ved én udgave af FED Cup og altså ikke to udgaver, som det kræves.

Det danske tennises blev skadet kort før afrejsen til FED Cup i Egypten i april, da Danmark tabte oprykningsfinalen til Bosnien-Hercegovina.

Netop den skade kommer til at være omdrejningspunktet i den dispentationsansøgning, som det danske tennisforbund nu vil indsende på vegne af Wozniacki, forklarer næstformanden i DTF, Thomas Kønigsfeldt, i pressemeddelelsen.

»Det er op til Caroline og hendes bagland at tilsende eventuelt lægeligt materiale til DTF til brug i dispensationsansøgningen. ITF træffer en afgørelse umiddelbart efter høringen den 30. juni. Jeg ønsker ikke at spå om Carolines OL-chancer, men det vil givetvis være essentielt, at OL-komitéen kategoriserer skadesuheldet som force majeure. Caroline var udtaget, ønskede at deltage, men blev så uheldigvis ankelskadet inden turen til Egypten,« siger Thomas Kønigsfeldt og fortsætter:

»Deadline for fremsendelse af en dispensationsansøgning på vegne af Caroline Wozniacki er den 16. juni, og dette prioriteres naturligvis. Det er DTF, som skal sende dispensationsansøgningen, og DTF vil ligeledes gerne bakke Caroline op ved den mundtlige ITF-høring under Wimbledon den 30. juni, hvis Caroline ønsker dette.«

Skaden har længe givet Wozniacki problemer, men hun stillede for nylig til start i WTA-turneringen i Nottingham, hvor hun dog skuffende måtte sige farvel allerede i anden runde, da hun tabte til en relativt ukendt ester.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.