Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Youbio bliver forsinket

Kabel-TV-udbyderen YouSees modsvar til Netflix bliver forsinket en uge

Den er lidt dyrere end konkurrencen, til gengæld har den mere at byde på - og den kommer i uge 48.

Sådan lød det selvsikre budskab fra YouSee i Berlingske Business, da selskabet for få uger siden løftede sløret for lidt detaljerne omkring den kommende streamingtjeneste.

Nu er tjenesten allerede forsinket - foreløbig en uge, meddeler YouSee.

Kampen om at komme først med en konkurrent til den amerikanske film- og seriestreamingtjenesten Netflix, har dermed udviklet sig til en serie i sig selv. Først måtte amerikanske HBO anerkende, at deres modsvar til Netflix langt fra var klar til lancering, derefter annoncerede Stofa, at de ville lancere en Netflix-konkurrent, der ligeledes lynhurtigt blev udskudt.

Og selv om YouSee har været afmålte med detaljerne omkring lanceringstidspunktet for deres modsvar, YouBio, har budskabet hele tiden været, at den ville være på banen inden udgangen af november.

Nu er den altså udskudt til december - og det endda kun i en testversion.

- Den var planlagt til i dag, men i aftes kiggede vi på hinanden og blev enige om, at det var nødvendigt at gå det gennem med en tættekam, for at sikre, at alt virker. Det er et enormt komplekst arbejde, der skal laves på rekord tid. Vi lavede det på seks måneder, som Netflix har haft seks år til, siger pressechef i YouSee, Ib Konrad Jensen.

Markedet for de nye streamingtjenester er helt ukendt land - og de kan både ende som buldrende successer og som kæmpeflop, for ingen har nogensinde prøvet at sælge den slags ydelser i Danmark.

Ideen med de nye tjenester er, at man mod et månedligt abonnement på omkring 100 kroner for adgang til et ubegrænset antal film og serier, som man så kan se via internetforbindelsen. De nyere internetforbundne TV-apparater vil ofte kunne afspille direkte fra nettet, men alternativt kan man bruge eksempelvis en spilkonsol, en mediestreamer eller en dedikeret boks til formålet

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.