Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Windows-chef forlader Microsoft på mystisk tidspunkt

Microsoft-direktør Steven Sinofskys exit vækker undren, fordi han var ansvarlig for Windows 8, som blev lanceret for bare et par uger siden.

Microsoft meldte i går aftes ud, at den ansvarlige for udvikling af software - og dermed også Windows 8 - Steven Sinofsky nu forlader selskabet..
Microsoft meldte i går aftes ud, at den ansvarlige for udvikling af software - og dermed også Windows 8 - Steven Sinofsky nu forlader selskabet..

Med lanceringen af Windows 8 har Microsoft genopfundet hele PC-industrien.

Så store var ordene fra koncernchef hos Microsoft Steve Ballmer, da han i slutningen af oktober præsenterede det nye styresystem. Derfor vækker det en del undren, at Microsoft i går aftes meldte ud, at den ansvarlige for udvikling af software - og dermed også Windows 8 - Steven Sinofsky nu forlader selskabet.

"Jeg er taknemmelig for de mange års arbejde, som Steven har bidraget med til virksomheden," skrev Steve Ballmer i en meddelelse fra Microsoft uden at forklare sagen yderligere.

God modtagelse hos kunderne

Windows 8 har efter sigende fået en god modtagelse hos kunderne. Ifølge Microsoft har over fire millioner kunder købt softwaren i løbet af de første fire dages handel, og dermed er der tegn på, at produktet vil blive mere succesfuldt end tidligere Windows-versioner.

Spekulationer går da også på, at det ikke er produktproblemer, men derimod samarbejdsvanskeligheder, der har ført til Sinofskys exit.

Steven Sinofsky, der har været hos Microsoft i 23 år, er ifølge Financial Times kendt for at være en meget stringent chef, der har styret mange komplekse projekter og altid leverer til tiden. Men han er også samtidig kendt for at have en diktatorisk ledelsesstil og at være dårlig til at samarbejde på tværs af koncernen og med eksterne partnere.

Ikke god til samarbejde

Han er blandt andet blevet klandret for ikke at fokusere nok på at hente udviklere udefra til at skabe apps til Microsofts nye software. Det kan være en af de vigtigste grunde til, at Microsoft er kommet bagud i kampen om at komme ind på det attraktive tabletmarked.

Topchef Steven Ballmer antydede også i sin meddelelse i går, at samarbejde bliver en meget vigtig faktor i Microsofts udviklingsarbejde fremover

"Vi har bygget et fantastisk fundament med nye frigivelser af Microsoft Office, Windows 8, Windows Phone 8, Microsoft Surface, Windows Server 2012 og Halo 4 og en fantastisk integration til services som Bing, Skype, Xbox, skrev han og fortsatte:

"For at fortsætte denne succes er det meget nødvendigt, at vi fortsætter med at tilpasse koncernen og arbejde på tværs i teams", sagde han.

I stedet for Steven Sinofsky bliver det en anden Windows-chef, Julie Larson-Green, der nu får hovedansvaret for udviklingen af Windows software og hardware.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.