Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Wimp klar med dansk Spotify-konkurrent

Gratis musiktjeneste åbner i Danmark.

Den norske musiktjeneste Wimp vil lokke danskerne med gratis musik.
Den norske musiktjeneste Wimp vil lokke danskerne med gratis musik.

Musiktjenesten Wimp åbner nu en gratisversion i Danmark, som skal konkurrere mod blandt andre Spotify.

Wimp er ejet af det børsnoterede norske selskab Aspiro, som nu giver gratis adgang til tjenestens 18 millioner sange, som kan streames - altså høres direkte over internetforbindelsen - til både computere og mobiltelefoner.

Wimp har også i Danmark en dansk musikredaktion og indleder nu et redaktionelt samarbejde med Politiken, Soundvenue og Gaffa, så man ud over musikken bliver guidet til musikalske oplevelser.

»Det nye Wimp i Danmark er et åbent produkt, som bygger på overbevisningen om, at alle skal have mulighed for at prøve Wimp, inden de køber den fulde Wimp-oplevelse med tilgang til tjenesten på alle enheder hvor som helst og når som helst,« siger administrerende direktør for Wimp, Gunnar Sellæg.

Alle får altså i en prøveperiode mulighed for at lytte løs fra alle hylder, inden de derefter skal betale for at fortsætte.

Stigende konkurrence

Politikens læsere får mulighed for at lytte til Wimp, mens de læser musikanmeldelserne digitalt, fremgår det af en fondsbørsmeddelelse fra Aspiro.

Det digitale underholdningsmarked er i stor vækst for øjeblikket, i alle tilfælde hvad angår antallet af tilbud. Det kniber mere med at få penge i kassen for de mange nye tjenester.

Wimp, som har været i Danmark gennem flere år, konkurrerer med blandt andet den svenske musiktjeneste Spotify, som også kan høres gratis mod, at man tager reklamerne med; vil man være fri for dem, koster det penge. Andre store musiktjenester er TDCs Play, som alle TDC-kunder har adgang til.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.