Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Viruskonge udvist til USA

John McAfee smidt ud af Guatemala efter ugers flugt, siden hans nabo blev fundet myrdet - to dage efter at McAfees egne hunde blev forgiftet.

John McAfee på vej til Guatemala Citys internationale lufthavn, Aurora, onsdag. Foto: Johan Ordonez, AFP/Scanpix
John McAfee på vej til Guatemala Citys internationale lufthavn, Aurora, onsdag. Foto: Johan Ordonez, AFP/Scanpix

Efter flere uger på flugt og mange dages tilbageholdelse landede et fly med den amerikanske softwarepioner John McAfee onsdag aften i Miami i USA.

John McAfee har været holdt tilbage af de guatemaltesiske myndigheder i en uge, inden de onsdag valgte at udvise ham til USA efter at have afvist hans ønske om politisk asyl.

Nabo fundet myrdet

Forinden var han flygtet fra Guatemalas naboland, Belize, efter at hans nabo - amerikaneren Gregory Faull - blev fundet myrdet 11. november. Trods et forsøg på maskering blev han anholdt i Guatemala, som på grund af stridigheder om grænsedragningen med Belize ikke har en udleveringsaftale med nabolandet.

John McAfee er grundlægger af antivirusfirmaet McAfee, som i dag er en del af chipgiganten Intel, men han har siden 1990erne ikke haft noget med selskabet at gøre.

Den 52-årige Gregory Faull blev fundet død med et enkelt skud gennem hovedet. Hans hjem i Belize er nabo til John McAfee på den tropiske ø Ambergris Caye, og de to har gennem længere tid haft kontroverser om John McAfees brug af vagthunde til at beskytte sin grund. 9. november blev flere af hundene fundet døde - de var blevet forgiftet.

Modtaget i flyet

Amerikanske myndigheder modtog John McAfee i flyet. Sikkerhedsfolk havde eskorteret ham på turen.

Det er uvist, om han vil blive i Miami.

Myndighederne i Belize, hvor John McAfee har boet siden 2008, siger, at de fortsat ønsker at tale med ham. John McAfee bedyrer selv, at han ikke har spor med naboens død at gøre, og at han kun forlod Belize for at undgå politiets forfølgelse. Han hævder, at politiet vil ramme eller dræbe ham, fordi han nægtede at betale to millioner dollars i bestikkelse til Belizes regeringsparti.

Hans 20-årige beliziske kæreste, Samantha Venagas, blev ikke udvist sammen med den 67-årige amerikaner.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.