Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Vidste du det? Disse 7 ting dræber dit iPhone-batteri

Er du også træt af, at din iPhone hele tiden løber tør for strøm? Så er der gode råd at hente.

Arkivbillede: iPhones.
Arkivbillede: iPhones.

Det gode sommervejr betyder festivaler, lange aftener ude og i det hele taget aktivitet, der ofte foregår langt væk fra et sted, hvor du kan oplade din iPhone.

Det medfører samtidig, at den indre stress så småt begynder at melde sig, når du bemærker, at batteriet lyser rødt og viser 17 procent strøm tilbage. Få ting kan nemlig få os moderne individer på glatis, som følelsen af at være uden vores smartphone - og livline til omverdenen.

Heldigvis er der måder, hvorpå du kan spare gode mængder batteritid på din iPhone, så den måske holder lige de timer ekstra, der skal til, før du igen er i trygge rammer - nær en stikkontakt.

Her er syv strømstjælende vaner ifølge CBS News, du skal holde dig fra, hvis du vil undgå at mindske batteritiden på din iPhone gevaldigt - og hvad du bør gøre i stedet.

1. Udsætter din iPhone for ekstreme temperaturer

Apple selv advarer mod at udsætte din telefon for mere ens 35 grader, da det kan medføre permanent skade på telefonens batteri. Vi har sjældent så høje temperaturer i Danmark, men ligger din telefon på havebordet i bagende sol, kan den alligevel hurtigt nå godt op over de 30 grader. Sørg derfor for at holde din telefon i skyggen i sommervarmen - eller lad den blive indendøre. Din iPhone har i øvrigt heller ikke godt af meget lave temperaturer, så på skiferien til vinter er det også en god idé at passe på. Kuldegraderne er til gengæld kun et midlertidigt problem, for når temperaturen igen bliver normal, vil din iphone kunne holde på ligeså meget strøm som før.

2. Du glemmer at bruge den energibesparende funktion

Man skulle næsten tro, at Apple godt selv ved, hvor elendig batterilevetiden på iPhones er. I hvert fald har telefonen selv en indbygget 'energibesparende funktion'. Den kan du med fordel tænde, hvis du ikke allerede har gjort det, for så vil den sørge for, at du sparer strøm, når batteriet når ned på de kritiske få procenter. Funktionen sørger blandt andet for at justere lysstyrken og sætte funktioner som iCloud midlertidigt i bero.

3. Du oplader din iPhone i en computer på standby

Hvis du i mangel på oplader sætter mobilen til opladning i en computer, der ikke er tændt, kan det koste dyrt på din iPhones strøm-konto. Tjek derfor om computeren er slukket eller på standby, inden du sætter mobilen til.

4. Du bruger Facebooks app

Taber din iPhone strøm alt for hurtigt, kan det skyldes Facebook-app’en. Mediet The Guardian testede app’en, og her viste det sig, at iPhonebatteriets levetid bliver 15 procent længere, hvis man dropper den populære app. Det behøver dog ikke betyde Facebook-abstinenser. I stedet kan du åbne Facebook på din telefons browser.

5. Du søger efter signal, hvor der ikke er signal

Befinder du dig steder, hvor din iPhone ikke kan få signal, for eksempel i en metro, under Storebæltsbroen eller langt ude skoven, kan det være en god ide at slå ’flytilstand’ til - også selvom du ikke er ude at flyve. Det koster nemlig strøm, når telefonen bliver ved med at søge efter signal.

6. Du har for mange notifikationer slået til

Hver gang din iPhone modtager en notifikation og din skærm lyser op, koster det strøm. Og jo flere notifikationer, du får, jo større sandsynlighed er der også, for at du lige skal tjekke, hvad der er sket siden sidst på for eksempel Facebook. Det bruger endnu mere strøm. Udvælg derfor, hvad du vil have notifikationer om.

7. Du glemmer at slå 'automatisk lysstyrke til'

Din telefon bruger en masse batteri på at holde skærmen tændt, naturligvis. Det nytter ikke noget at rende rundt med en mørk skærm for at spare strøm, men hvis du slår funktonen 'automatisk lysstyrke' til under indstillinger, tilpasser telefonen selv skærmens lysbehov. Brug det, hvis du vil.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.