Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Twitter klar med musiktjeneste

Det sociale netværk finder musik, der bliver tweetet om netop nu og som sandsynligvis er noget for dig baseret på dine follows og followers. Danskerne har dog endnu ikke adgang til tjenesten.

#Music er tilgængelig både på nettet og som app - bare ikke i Danmark.
#Music er tilgængelig både på nettet og som app - bare ikke i Danmark.

Rygterne begyndte for et par uger siden at svirre om en musiktjeneste fra det sociale netværk Twitter. Nu er tjenesten en realitet, og den er blevet lanceret under navnet #Music.

»Mange af de meste fulgte Twitter-konti er musikere, og halvdelen af os brugere følger mindst en musiker. Det er årsagen til, at artister foretrækker Twitter til at kommunikere med sine fans - og årsagen til, at vi ville finde en måde, at få de sange, som folk tweeter om, i omløb,« skriver Twitters Stephen Philips i et blogindlæg.

Finder musik til dig

Philips kommer fra den australske musiktjeneste We Are Hunted, som Twitter for nylig opkøbte. Det er en tjeneste, der gør det muligt at finde musik baseret på trends på sociale netværk - og som i dag udgør #Music.

Det er nemlig nøjagtig det, Twitters nye tjeneste gør: Ved at analysere, hvem du følger, og hvad de snakker om, kan tjenesten finde og anbefale dig musik, som du formentlig vil kunne lide.

Via forskellige faner kan tjenesten finde populære musiknumre, fremstormende artister, musik tilpasset dine interesser samt sange, som Twitter-brugere lytter til og snakker om lige nu.

Samarbejder med andre musiktjenester

Tjenesten vil kun foreslå musik, og den streamer ikke musikken direkte til dig. Twitter har i stedet indgået samarbejde med iTunes, svenske Spotify og den delvist danskudviklede Rdio, og de lover, at flere tjenester vil blive understøttet fremover.

Læs også: Skype-drengenes musiktjeneste fortsætter ekspansion

Når #Music foreslår et musiknummer, vil du få et lille smuglyt på nummeret - som hentes fra iTunes. Hvis du vil høre hele nummeret kan du logge ind med både en Spotify- og en Rdio-konto, som så vil overtage afspilningen direkte i Twitter - hvis de vel at mærke har rettigheder til sangen. Sidste alternativ er at købe sangen direkte fra iTunes.

Tjenesten blev åbnet på music.twitter.com i sidste uge, men den er endnu ikke tilgængelig i Danmark - og om den bliver det vides endnu ikke. Det samme gælder appen til iPhone, men Twitter arbejder for tiden på at få en aftale på plads med flere lande. Det oplyses også, at en Androidapp er på vej.

Læs også: Danskerne gider ikke at tweete

Læs artiklen på hardware.no

Oversat og redigeret af Janus Bødker.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.