Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Tusindvis rammes af digitalt TV-sluk

YouSee slukker for det gamle mpeg2-signal, og det kommer til at gå ud over op mod 50.000 kunder, der må købe sig et nyt fjernsyn eller nøjes med analoge kanaler.

Hvis du har YouSee og et ældre TV og gerne vil have digitale kanaler efter den 2. april, må du købe et nyt
Hvis du har YouSee og et ældre TV og gerne vil have digitale kanaler efter den 2. april, må du købe et nyt

Kan dit fjernsyn vise DR HD ?

Hvis svaret er nej, og du er YouSee-kunde, må du så småt indstille dig på enten at skulle købe et nyt fjernsyn til foråret, eller nøjes med de kanaler, YouSee viser analogt. Fra 2. april er det nemlig endegyldigt slut med det gamle digitale signal, mpeg2, der anvendes af de ældste fladskærme og dekodere.

Og kan du ikke se DR HD, har du med stor sandsynlighed sådan et. DR HD sendes nemlig kun i det nye format, mpeg4, som altså i fremtiden bliver det, YouSee vil distribuere sideløbende med de analoge kanaler.

De analoge kanaler omfatter heldigvis en række af de mest populære og dem har YouSee ikke planer om at afskaffe lige med det første. De analoge kanaler kan ses af alle, også billedrørsfjernsyn og ældre fladskærme. 

Nægter analogsluk

Det har tidligere været fremme, at YouSee også barslede med en lukning af de analoge kanaler inden for de nærmeste år - men YouSee afviser fortsat, at der er planlagt en dato for en sådan lukning.

Digitale TV-kanaler har ofte et bedre billede end de analoge, og fylder i øvrigt mindre i kablerne, hvorved der kan sendes flere kanaler ud.

Den fulde oversigt over hvilke kanaler man mister og hvilke, der fortsat kan ses analogt, findes her (gælder kun Region Hovedstaden)

YouSee skønner selv, at op mod 50.000 danskere bliver berørt af lukningen.

Hos konkurrenten Stofa er man allerede for et års tiden siden gået i gang med at lukke ned for mpeg2, men her ham ladet være frivilligt for de enkelte antenneforeninger, hvad de ønskede at modtage. Stofa oplyser, at det kun er nogle få håndfulde antenneforeninger, der fortsat modtager signaler i mpeg2.

Berlingskes Tech-redaktion er på Facebook. Følg os her

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.